În următorii cinci ani, VOR FI CONSTRUITE APROAPE 7.000 DE LOCUINŢE PENTRU TINERI

Distribuie pe:

Aproximativ 6.990 de locuinţe destinate închirierii de către persoane şi familii tinere, ale căror venituri nu permit închirierea unei locuinţe de pe piaţa liberă, vor fi construite în perioada 2016 - 2020.

Pentru realizarea acestui proiect, România va împrumuta 175 de milioane de euro, Guvernul propunând Parlamentului aprobarea Acordului-cadru de împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), cu o perioadă de rambursare de 20 de ani şi cu o perioadă de graţie de 5 ani.

Costul total net estimat al proiectului este de 250 de milioane euro, din care împrumutul de la BDCE va finanţa până la 70% din costurile totale eligibile, restul sumei fiind completat din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), şi din surse proprii ANL (37,5 milioane euro) şi din bugetele locale (37,5 milioane euro).

Întreaga autoritate şi responsabilitate privind realizarea proiectului şi utilizarea sumelor alocate îi va reveni ANL, agenţie desemnată de Ministerul Dezvoltării.

Beneficiari vor fi persoanele (familiile) tinere cu vârsta până în 35 de ani la data depunerii cererii pentru locuinţe şi care vor fi selectate de comisiile sociale ale consiliilor locale din judeţe.

 

Lasă un comentariu