Către Conducerea PSD - Mureş

Doresc să vă informez pe această cale că, începând cu data de 22 iunie 2016, renunţ la calitatea de membru al Partidului Social Democrat - Mureş, aspect menţionat şi în cadrul demisiei transmise către sediul PSD Mureş.

După 13 ani în care am fost membru al acestui partid, am observat, în ultima perioadă, că actul politic generat şi asumat de PSD Mureş nu se regăseşte sub nicio formă în standardele principiilor în care cred şi care vor rămâne pentru mine ca repere morale şi politice.

La fel cum am considerat şi în momentul în care am renunţat la funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, PSD Mureş nu poate avea o evoluţie firească atâta timp cât calitatea oamenilor care o conduc este îndoielnică, iar servilismul politic al celor care îi susţin pe aceşti lideri depăşeşte orice limită. Lipsa de viziune, interesul personal, compromisul dus la extrem al liderilor PSD Mureş, precum şi lipsa de activitate au făcut ca, în ultimul timp, doar trendul naţional al PSD să impună rezultatul politic din judeţ.

PSD la nivel judeţean a devenit un club de familie axat pe rezolvarea problemelor personale ale unor lideri cu probleme grave în justiţie, giraţi, la rândul lor, de nişte lideri naţionali, cel puţin la fel de compromişi în faţa justiţiei. La nivel naţional, liderii PSD Mureş au servit cu multă umilinţă liderii naţionali ai partidului: Victor Ponta şi Liviu Dragnea, care, folosindu-se de obedienţa supuşilor din Mureş, au neglijat complet acest judeţ, excluzându-l din orice proiect politic şi administrativ care s-a derulat în ultimii ani.

Regret nivelul la care a ajuns această organizaţie şi regret, de asemenea, munca depusă de-a lungul anilor de sute de membri de partid, muncă de care se bucură astăzi un grup restrâns, care îşi permite să facă trocuri politice şi alianţe în defavoarea propriilor membri şi a cetăţenilor care i-au susţinut.

Comportamentul politic adoptat de către conducerea PSD Mureş în ultimii ani, degringolada politică naţională generată de o conducere compromisă a PSD, dar şi recenta încheiere a mandatului de consilier judeţean, care mi-a fost atribuit în urma încrederii acordate de cetăţenii judeţului Mureş în anul 2012, m-au convins că este momentul optim pentru a-mi înainta demisia din calitatea de membru al PSD.

Voi urmări în continuare evoluţia planului politic judeţean şi naţional, fără a exclude în acest moment că apariţia unui climat politic normal, peste un timp, m-ar putea determina să mă implic într-un proiect politic pe care îl voi considera benefic pentru locuitorii din Târgu-Mureş şi judeţul Mureş.

Lasă un comentariu