„Aripile bucuriei - căutarea căii către armonia interioară"

Distribuie pe:

Aşa cum am promis, revin asupra meditaţiilor desfăşurate în fiecare vineri de la ora 18, la sala de curs în care se desfăşoară inclusiv ore de…dans, la sediul Fundaţiei de Ecologie Umană „Oasis". Am făcut o oră de mantre (incantaţii) pentru prima dată, deşi am urmat în trecut un curs de yoga mult mai complex. Foarte interesante, ca şi alte noţiuni care ţin de cultura generală a oricui, şi poate participa absolut oricine, gratuit, indiferent de religie, concepţii spirituale sau personale. Fiindcă discipolul care predă este maghiar, iar maestrul lui era indian, a predat în engleză, iar la meditaţie vin şi români, şi maghiari, exerciţiile de respiraţie şi concentrare au fost executate în engleză, Aum, Purity şi Supreme. Am primit cadou cea de a doua carte a maestrului spiritual indian Sri Chimnoy, „Aripile bucuriei, găsindu-vă calea către pacea interioară".

Despre autor reţinem că este născut în 1931, în Bengal, a intrat într-un ashram - comunitate spirituală - de la vârsta de 12 ani. Viaţa lui de practică spirituală intensă cuprindea meditaţii până la 14 ore pe zi, împreună cu scrierea de poeme, eseuri şi cântece devoţionale, şi practicarea serviciului dedicat şi atletismului. Încă din copilărie a avut multe experienţe interioare profunde şi a obţinut realizarea spirituală. El a rămas în ashram timp de 20 de ani, adâncindu-şi şi lărgindu-şi realizarea, iar în 1964 a venit la New York pentru a-şi împărtăşi bogăţia interioară cu căutătorii sinceri. Din Preţuire lui Sri Chimnoy, reţin ceea ce a spus Maica Tereza, Laureată a Premiului Nobel pentru Pace: „Sunt atât de mulţumită de munca bună pe care o faceţi pentru pacea lumii şi pentru oamenii din atât de multe ţări! Fie ca să continuăm munca noastră împreună şi să împărţim totul pentru Gloria lui Dumnezeu şi pentru binele omului!". Nelson Mandela, fost preşedinte al Africii de Sud şi Laureat al Premiului Nobel pentru Pace: „Ceea ce faceţi dumneavoastră este în interesul întregii umanităţi şi al lumii". Leonard Bernstein, compozitor şi dirijor: „Sri Chimnoy este un model miraculos de abundenţă în viaţa creativă şi pot doar să sper că voi putea participa într-o zi la acel izvor cosmic de linişte şi energie pe care el îl posedă". Arhiepiscop Desmond Tutu, Liderul Bisericii Anglicane din Africa de Sud: „Vă mulţumesc foarte mult pentru toată munca dumneavoastră".

Din Prefaţă, am reţinut câteva idei relevante: „Dragii mei prieteni, fraţilor şi surorilor! Eu sunt un om al rugăciunii, un student al păcii. Mă rog la Tatăl Divin pentru a aduce în prim-plan toate calităţile voastre divine şi pentru ca El să le crească în măsură infinită. Mă rog la Dumnezeu să pună în fiecare din voi Visul-Mesaj al Lui, care este pacea. De asemenea, mă rog la El să vă dea bucurie în măsură infinită. Simt că, prin rugăciune, meditaţie şi serviciu dedicat, pacea lumii poate fi obţinută. Experienţele inimii noastre ne întăresc, lărgesc orizonturile noastre, şi ne fac să simţim că suntem toţi o familie, cu o singură casă. Fiecare individ este un pelerin. Cu aripile noastre de bucurie, şi cu visele noastre mereu înnoite, haideţi să zburăm în cerul dragostei şi al speranţei! Prin dragostea noastră, vom vedea şi vom simţi lumea ca fiind a noastră proprie. Cu speranţele noastre vom mări frumuseţea şi divinitatea tuturor fiinţelor umane şi a tuturor naţiunilor. Cu cea mai mare umilinţă, sinceritate şi însufleţire mă rog Tatălui nostru Celest să ne binecuvânteze cu un nou mileniu de vise, care va eleva conştiinţa umanităţii şi va face fiecare fiinţă umană absolut perfectă".

Lasă un comentariu