In Memoriam, prof. univ. dr. Mircea Chiorean… „Nemurirea" este, într-adevăr, o iluzie!

Distribuie pe:

Am aflat, cu mare tristeţe, despre moartea neaşteptată a unuia dintre cei mai iluştri medici târgumureşeni - prof. univ. dr. Mircea Chiorean, formator al şcolii de Anestezie-Terapie Intensivă din UMF Târgu-Mureş, şi care, pe lângă faptul că a pus bazele uneia dintre cele mai prestigioase unităţi sanitare private - Hipocrate 2000 din oraşul de reşedinţă al judeţului - s-a remarcat, în decursul anilor, prin eforturile sale deosebite, de a iniţia în cadrul policlinicii menţionate, funcţionarea „Programului de Medicină Preventivă şi Regenerare", sub patronajul „Fundaţiei Live Med", condusă de Domnia-Sa.

Însă, pe lângă multe alte lucruri „de excepţie" pe care le-a făcut prof. univ. dr. Mircea Chiorean, nu demult, acest mentor nepreţuit şi sfătuitor ne-a lăsat şi o carte - în felul ei, unicat în domeniu - intitulată „Iluzia nemuririi". Şi asta, poate, şi ca o premoniţie, dar şi pentru că, în calitatea sa de fost medic anestezist reanimator, care se întâlnea zi de zi cu moartea, apărea „calificat" pentru a susţine discuţiile despre viaţă, moarte şi nemurire; să ne prezinte o conciliere bazată pe dovezi ştiinţifice a unor ani de discuţii şi polemici legate de ceea ce reprezintă viaţa, moartea şi ceea ce rămâne sau ne aşteaptă dincolo de ea.

Într-una din multele convorbiri pe care le-am avut în cabinetul său de la Policlinica Hipocrate 2000, cu privire la cartea „Iluzia nemuririi", dar şi la Programului de Medicină Preventivă şi Regenerare, prof. univ. dr. Mircea Chiorean îmi mărturisea următoarele: „Ştiţi ce, domnule Giurgiu, poate eu voi mai trăi 2-3 ani, dar vreau să las în medicina preventivă cam ce a făcut (lăsat) la nivel naţional, dr. Raed Arafat în domeniul SMURD."

Din păcate, timpul nu a mai avut „răbdare" cu profesorul-mentor, şi în loc de 2-3 ani, s-a „comprimat" la circa 2-3 luni! Încă o dovadă, dacă mai era cazul, că „Nemurirea - aşa cum o demonstra şi în cartea citată - este o iluzie!"

Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar urmaşilor lui să le dea Domnul puterea (dar şi capacitatea!) de a-i continua - cel puţin la acelaşi nivel - demersurile sale ştiinţifice!

Lasă un comentariu