Ciprian Dobre: „AM FOST PREA ELEGANT CU CEI CARE, ASTĂZI, DOVEDESC CĂ NU MERITĂ!"

Distribuie pe:

Singurul lucru pe care şi-l reproşează Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş din ultimii patru ani, ales prin vot popular, este faptul că a fost prea „elegant" cu cei care, astăzi, dovedesc că nu merită. Deşi a refuzat să nominalizeze pe cineva, în bilanţul prezentat în ultima conferinţă de presă din calitatea de preşedinte al CJ, a precizat, totuşi, că ar fi vorba despre vreo... 25 de oameni politici.

Pentru a ne convinge că, din punct de vedere administrativ, a făcut pentru judeţ tot ceea ce i-a stat în putinţă, domnul Ciprian Dobre a comparat situaţia găsită în CJ în anul 2012 şi cea pe care o lasă acum în urmă: „În 2012, investiţiile totale în judeţul Mureş au reprezentat 6,93% din bugetul local, iar în 2016 reprezintă 27%, deci o creştere de 20,07%. Numărul persoanelor deservite de sistemul public de alimentare cu apă a crescut cu 7,09%, numărului turiştilor - cu 58,57%, creşterea suprafeţei agricole cultivate - cu 5,46%, numărului unităţilor de cazare - cu 98,52%, a pensiunilor turistice - cu 157,44%, din care numărul pensiunilor agroturistice - cu 82,60%, ceea ce a dus şi la creşterea numărului de turişti, clasând judeţul nostru pe locul patru din ţară din acest punct de vedere".

La minusuri, preşedintele CJ a amintit despre pierderile de bani europeni (Parcul Transilvania Motor Ring şi centura ocolitoare a municipiului Târgu-Mureş), pentru că România nu a reuşit să deschidă programele operaţionale şi axele acestora.

Despre noul context politic, în care PSD s-a aliat cu UDMR, Ciprian Dobre a afirmat că, la şedinţa de învestire, PNL va intra cu demnitate în opoziţie. „După oferta pe care a făcut-o, catalogată de unii drept caraghioasă, PNL este dispus ca, după patru ani de zile când a condus judeţul Mureş, să intre cu demnitate în opoziţie. Însă, binomul PSD-UDMR va fi monitorizat cu atenţie, iar PNL va semnala orice deviere de a aloca bani pentru investiţii. Faptul că nici PSD, nici UDMR nu a făcut minimul gest de a avea consultări cu un partid care a obţinut un număr egal de mandate cu un alt partid (zece mandate PNL, zece - PSD), îl consider un primitivism politic şi o dorinţă de a izola PNL, ceea ce nu vor reuşi, atâta vreme cât PNL serveşte doar cetăţeanilor care l-au votat. În niciun caz, noi nu vom merge cu căciula în mână nici la PSD, nici la UDMR".

Despre ceea ce va face în viitor, domnul Ciprian Dobre a declarat că e prematur să se pronunţe dacă va candida la alegerile parlamentare sau dacă va reveni în avocatură.

Lasă un comentariu