UN SĂRUT DE 10 SECUNDE FAVORIZEAZĂ TRANSFERUL A 80 DE MILIOANE DE BACTERII...

Distribuie pe:

Medicii infecţionişti din întreaga lume, citaţi de descopera.ro, ne atrag atenţia că un sărut de circa 10 secunde este suficient pentru transferul a 80 de milioane de bacterii şi încă nu se ştie a câţi viruşi!

Cică, dacă nu ne alegem doar parteneri în care avem încredere că sunt cu analizele la zi, riscăm consecinţe extrem de neplăcute, şi anume:

Oreion şi rujeolă - Orice virus de tipul celor care provoacă răceala sau gripa se transmit în mod sigur în timpul unui sărut, dar nu numai acestea, ci şi oreionul şi rujeola. Vestea şi mai proastă este că te poţi infecta chiar dacă ai ţinut buzele lipite. Rişti să contractezi aceste boli pur şi simplu, stând la mică distanţă în faţa unei persoane bolnave care tuşeşte sau strănută, precum şi atingând o suprafaţă contaminată şi ducând apoi degetele la gură sau la nas. Remediul constă în vaccinuri, dar şi în desele spălări pe mâini.

Mononucleoză - supranumită şi „boala sărutului", este provocată de virusul Epstein-Barr, iar simptomele sunt asemănătoare gripei: febră, dureri în gât, dureri musculare şi dificultăţi la înghiţire. Persoanele cu vârste între 15 şi 30 de ani sunt cele mai susceptibile să contracteze virusul. Nu există tratament pentru mononucleoză în afară de repaus la pat, hidratare şi medicamente contra durerilor, care te ajută să supravieţuieşti celor... două luni, cât durează infecţia.

Herpes simplex - este provocat tot de un virus şi afectează circa jumătate dintre tinerii care l-au contractat înainte de vârsta de 20 de ani. Chiar şi un uşor pupic îl poate infecta pe partenerul tău sau pe un copil. Contaminarea se produce chiar şi înainte ca leziunea să apară bine conturată. Simptomele sunt clare: mâncărime, senzaţia de arsură în zona în care urmează să apară leziunea, eventuală durere în gât, febră şi salivaţie abundentă. Atenţie! O simplă trecere a mâinii peste faţă şi atingerea organelor genitale poate muta infecţia.

Citomegalovirus - face parte tot din familia herpesurilor care se transmit prin salivă. Infectarea se produce şi prin sânge, urină, spermă sau lapte şi devine o problemă pentru persoanele cu sistem imunitar slab. Febra, oboseala şi durerile musculare sunt cele mai comune simptome, însă în cazuri grave se poate ajunge la pneumonie, encefalită sau probleme de vedere.

Streptococ de grup A - este localizat la nivelul căilor respiratorii, în mucusul din nas şi gât. Poate fi luat, atât prin sărut, cât şi în urma folosirii unor vase ale unei persoane infectate. Tratamentul constă în administrarea de antibiotice.

Lasă un comentariu