A început Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a!

Distribuie pe:

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, la nivel naţional, peste 153.000 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen, în care a început, ieri, 27 iunie, Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Azi, 28 iunie, este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă pentru elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, iar mâine, 29 iunie, se va desfăşura proba scrisă la Matematică, ultima din cadrul examenului.

Rezultatele vor fi afişate la 1 iulie, până la ora 16, iar eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20. Rezultatele finale vor fi date publicităţii în data de 5 iulie.

Noutatea acestei sesiuni constă în faptul că, pentru prima dată în procesul de evaluare a cunoştinţelor candidaţilor, Comisia naţională de examen a decis ca lucrările să fie corectate în centre zonale din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Pentru semnalarea eventualelor disfuncţionalităţi apărute în cursul procesului de evaluare, Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţia publicului, gratuit, linia telefonică 0800.801.100, care funcţionează începând de ieri, pe toată durata examenului, zilnic între orele 8 şi 17.

În judeţul Mureş, la Evaluarea Naţională s-au înscris 4.298 de candidaţi; dintre aceştia, la prima probă s-au prezentat 4.114 candidaţi, 184 fiind absenţi. 

Lasă un comentariu