„În sfârşit, Sighişoara are primar!"

Distribuie pe:

Sâmbătă, 25 iunie 2016, în prezenţa domnului Lucian Goga, prefectul judeţului Mureş, a domnilor parlamentari Vasile Gliga şi Alexandru Petru Frătean, au fost învestiţi primarul municipiului Sighişoarei, prof. Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, şi cei 19 consilieri locali.

Prefectul de Mureş a dat citire hotărârii judecătoreşti prin care Judecătoria Sighişoara a admis şi a validat alegerea domnului Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, după care acesta a depus jurământul de credinţă. „Nu este o glumă, este o certitudine. În sfârşit, Sighişoara are primar!", a exclamat prefectul.

După încheierea şedinţei de învestire a tuturor aleşilor locali, noul primar al municipiului Sighişoara, a spus: „Aş dori să mulţumesc sighişorenilor şi să-i asigur că întreaga mea activitate o voi desfăşura la înălţimea alegerii pe care au făcut-o, la înălţimea demnităţii funcţiei pentru care m-au ales. Voi ţine cont în toate demersurile mele de faptul că Sighişoara este un brand şi are un potenţial extraordinar, are un loc bine marcat pe harta ţării şi a lumii.

Daca stăm bine să ne gândim, astăzi, în a 25-a zi a lui Cireşar, prin jurământ şi semnătură, noi, cei 20 de aleşi locali, am devenit membri ai aceluiaşi partid, ai aceleiaşi formaţiuni, o formaţiune care este dedicată Sighişoarei. Sper ca, împreună, să punem umărul pentru a promova acest oraş şi a-l duce acolo unde îi este locul.

Pot să vă asigur că sunt un om deschis pentru muncă şi pentru construcţie. Vă asigur de toate bunele mele intenţii şi sunt sigur că ne vom înţelege şi că vom promova tot ce e bun pentru locuitorii municipiului nostru".

Cu această ocazie, noului primar, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, i-au fost conferite o „Diplomă de excelenţă", la 145 de ani de la înfiinţarea Despărţământului ASTRA Sighişoara (Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultură a Poporului Român), şi un eseu legat de viaţa pictorului şi romancierului Ion Vlasiu, înmânate de dr. Stelian Larga, preşedinte local acestui românesc for cultural. 

Lasă un comentariu