Inventatorii români, din nou, în frunte!

Distribuie pe:

Între 15 şi 17 iunie 2016, sub auspiciile celor mai înalte foruri ştiinţifice ale Cehiei, cu participarea OMPI (Organizaţia Mondială de Proprietate Intelectuală) şi a IFIA (Federaţia Internaţională a Inventatorilor), s-a desfăşurat, în Cehia, Expoziţia Internaţională „INVENT ARENA", la eveniment participând inventatori din 21 de state, care au expus 3.200 de invenţii.

Asociaţia Inventatorilor din România a participat cu 7 invenţii, la standul gratuit care ne-a fost alocat.

După vizita cam „seacă" a juriului, nu ne-am aşteptat la prea multe, dar la final, când ne-au înmânat distincţiile, am avut mari surprize: medalie de glorie, 3 medalii de aur, 2 medalii de argint şi una de bronz! Acestora li s-a adăugat şi diploma de onoare pentru Asociaţia Inventatorilor din România, care îşi are sediul central la Târgu-Mureş.

Dintre premianţi, s-a remarcat Lucian Fekete, din Târgu-Mureş, care a fost distins cu medalie de aur, pentru invenţia sa „Sistem de protecţie a pasagerilor în caz de coliziune a autovehiculelor". De altfel, prezentarea a fost făcută cu machetă funcţională şi a fost în atenţia multor specialişti.

Ceilalţi distinşi cu premii au fost din Cluj-Napoca, Rădăuţi şi Arad., adeverindu-se că selecţia exigentă făcută de către noi şi-a atins scopul. Urmează expoziţia de la Varşovia, apoi cele din China şi Coreea de Sud.

Aşteptăm ca factorii locali să mai zăbovească şi ei cu gândurile spre creatorii care, după rezultate, sunt cu mult peste alte categorii pe care le „favorizează".

Lasă un comentariu