Şedinţă solemnă de constituire a noului CONSILIU LOCAL DEDA

Distribuie pe:

Sâmbătă, 25 iunie 2016, de la ora 13, la Casa de Cultură din Deda, a avut loc şedinţa solemnă de constituire a noului Consiliu Local Deda. La alegerile din 5 iunie 2016, doamna Lucreţia Cadar a obţinut un nou mandat de primar, fiind votată de 67,55% dintre cei care s-au prezentat atunci la vot. Noua componenţă a Consiliului Local Deda este următoarea: PSD a obţinut 7 mandate de consilieri, PNL 3 consilieri, ALDE un consilier, PMP un consilier, PARTIDA ROMILOR „PRO EUROPA" un consilier.

Şedinţa festivă de sâmbătă, 25 iunie 2016, este deschisă de doamna Liliana Olar, reprezentantă a prefectului judeţului Mureş. Pentru început părintele Dumitru Fărcaş a rostit o rugăciune, apoi doamna primar Lucreţia Cadar a vorbit despre mandatele anterioare, precum şi despre noi perspective. Doamna Liliana Olar a dat citire apoi mesajului prefectului judeţului Mureş, dr. Lucian Goga. Depunerea jurământului de către doamna primar Lucreţia Cadar se va face la următoarea şedinţă a Consiliului Local Deda, pentru ca să fie eliberată şi decizia judecătorească care să consfinţească noul mandat de primar.

Lucrările şedinţei solemne de la Deda au fost prezidate de consilierul Ioan Alexandrescu. Comisia de validare, stabilită în timpul şedinţei, a validat mandatele consilierilor locali, care au depus jurământul, după care s-a constituit oficial noul Consiliu Local Deda. S-a ales apoi un nou preşedinte de şedinţă, în persoana domnului Ioan Valer Marcu, care va conduce şi şedinţele Consiliului Local în următoarele luni. S-a recurs apoi la alegerea viceprimarului, aceasta făcându-se prin vot secret. Noul viceprimar al comunei Deda este domnul Marius Ceontea. S-a trecut apoi la alegerea membrilor comisiilor de specialitate, în total funcţionând trei comisii.

Doamna Liliana Olar a adus cuvinte de apreciere cetăţenilor comunei Deda, primarului Lucreţia Cadar şi membrilor Consiliului Local Deda. Doamna primar Lucreţia Cadar s-a referit la noi perspective, precum şi la responsabilitatea anilor următori. Au mai susţinut alocuţiuni prof. Silvia Cadar, care se pensionează după o prestigioasă activitate de patru decenii, fiind felicitată special de doamna primar Lucreţia Cadar, noul viceprimar Marius Ceontea, secretarul comunei Deda Daniela Uleşan, prof. dr. Florin Bengean (fiu al satului Deda), pr. Dumitru Fărcaş, care a încheiat cu o rugăciune.

Iată, doamna primar Lucreţia Cadar se află la conducerea comunei Deda de 12 ani. Îi urăm mult succes pe viitor, să-i dea Dumnezeu sănătate şi putere, să conducă cu aceeaşi dăruire destinele celei mai importante comune de pe Valea Mureşului Superior.

Lasă un comentariu