CUM SĂ DUCEM O VIAŢĂ SĂNĂTOSĂ

Distribuie pe:

Un prieten mi-a trimis acest mesaj, pe care mi-a îngăduit să-l public fără a-i da numele. Doctorul Paulo Ubiratan, de la Spitalul Porto Alegre, Brazilia, într-un interviu acordat televiziunii locale, a fost întrebat despre unele sfaturi pe care le-a dat totdeauna.

Întrebare: exerciţiile cardiovasculare prelungesc viaţa?

Răspuns: Inima a fost făcută pentru a bate de un număr de ori… Nu-ţi irosi bătăile cu exerciţii. Totul, în cele din urmă, se uzează. Accelerarea inimii nu vă va face să trăiţi mai mult. E ca şi cum ai spune că se poate mări durata vieţii unei maşini, dacă o faceţi să meargă mai repede. Vrei să trăieşti mai mult? Trage un pui de somn!

Întrebare: Ar trebui să mă opresc cu consumul de carne roşie şi să mănânc mai multe fructe şi legume?

Răspuns: Trebuie să înţelegi logica eficienţei… Vaca ce mănâncă? Iarbă şi porumb. Ce sunt astea? Plante. Deci, o friptură nu este nimic altceva decât un mecanism eficient de a introduce legume în corpul nostru. Vrei să mănânci nişte boabe – mănâncă pui!

Întrebare: Ar trebui să reduc consumul de alcool?

Răspuns: Categoric, nu! Vinul se face pe bază de fructe. Brandy-ul este distilat din vin, ceea ce înseamnă că acesta trage apă din fructe, astfel încât să profiţi din plin din ea. Berea se face, de asemenea, din cereale. Le puteţi consuma!

Întrebare: Care sunt avantajele unui program regulat de exerciţii fizice?

Răspuns: Filosofia mea este: dacă nu aveţi nicio durere… sunteţi bine!

Întrebare: Fripturile sunt dăunătoare?

Răspuns: Nu m-ai ascultat! Astăzi alimentele sunt prăjite în ulei vegetal. Acestea rămân impregnate cu ulei vegetal. Cum ar putea uleiul de plante să fie dăunător?

Întrebare: Flexiunile ajută la reducerea grăsimii?

Răspuns: Categoric nu! Exersarea unui muşchi doar îl face să crească în dimensiune.

Întrebare: Ciocolata face rău?

Răspuns: Eşti nebun? E cacao! O altă legumă! Este bună pentru a fi fericit!

Şi ţine minte: viaţa nu ar trebui să fie o călătorie până la mormânt, cu intenţia de a ajunge sănătos acolo, cu un corp atractiv şi un organism bine conservat. Mai bine apucă celălalt drum: bere într-o mână, chips de cartofi în cealaltă, mult sex şi un organism complet uzat, pe deplin folosit, strigând că …A MERITAT SĂ FACI CĂLĂTORIA!

Dacă a umbla înseamnă a fi sănătos, postaşul ar fi nemuritor! Balena înoată toată ziua, mănâncă doar peşte, bea apă şi totuşi e TARE GRASĂ!

Ţine minte: un iepure aleargă toată viaţa şi trăieşte 15 ani; broasca ţestoasă nu aleargă NICIODATĂ şi trăieşte 450 de ani.

PS: Sfaturile dr. Ubiratan sunt ca să vă amuzaţi, nu cumva să le urmaţi!

 

Lasă un comentariu