Dascăli mureşeni: MARIA DANIELA MĂRGINEAN

Distribuie pe:

S-a născut în ziua de 3 iulie 1974, în oraşul Iernut. Este fiica lui Vasile şi Aurelia Popa, oameni harnici şi gospodari ai satului Lechinţa. Îşi începe studiile la Şcoala Generală Lechinţa pe care le continuă la Liceul Agroindustrial Iernut. În anul 1993 se căsătoreşte cu Aurel Valentin Mărginean, au împreună un fiu, Rareş, student la Universitatea Tehnică din municipiul Cluj-Napoca.

În anul 2005 debutează în învăţământ ca suplinitor la Grădiniţa cu Program Normal din satul Lechinţa. În acest timp urmează cursurile Colegiului Universitar din municipiul Târgu-Mureş, devenind institutor-învăţământ preşcolar. Îşi continuă studiile la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, pe care a absolvit-o în anul 2008. În anul 2008 obţine titularizarea pe catedra de educatoare la Grădiniţa cu Program Normal din oraşul Sărmaşu. Se transferă ca educatoare la Şcoala Gimnazială Iernut pentru Grădiniţa cu Program Normal din satul Lechinţa. În anul 2009 obţine definitivatul în învăţământ, şi gradul didactic II, în anul 2013. Este activă în cadrul Comisiei Metodice şi a Cercului Pedagogic, unde susţiune activităţi demonstrative şi referate. Participă la simpozioane judeţene, naţionale şi internaţionale.

A obţinut rezultate frumoase, împreună cu elevii, la diferite concursuri locale şi judeţene. Pentru activitatea bogată, dăruirea şi implicarea în calitate de dascăl în viaţa şcolii şi a satului Lechinţa, se bucură de aprecierea colegilor, părinţilor şi a cetăţenilor din sat.

Lasă un comentariu