Preţul gazelor naturale pentru populaţie nu va fi majorat!

Distribuie pe:

De la 1 iulie 2016, preţul gazelor naturale din producţia internă pentru clienţii casnici şi producătorii de energie termică (numai pentru cantităţile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice destinate consumului populaţiei) va stagna la valoarea actuală de 60 lei/MWh, până la data de 31 martie 2017, se arată într-o hotărâre aprobată, recent, de Guvern, care modifică anexa HG nr. 488/2015.

„Scopul stabilirii administrative a unui preţ de achiziţie pentru gazele naturale destinate consumatorilor menţionaţi este acela de a proteja o categorie însemnată de clienţi casnici de gaze naturale şi de energie termică de efectele negative ale procesului de liberalizare a pieţei gazelor, generate de alinierea la nivelul preţurilor practicate pe pieţele europene", se precizează în proiectul adoptat.

Reamintim că, în conformitate cu programul de liberalizare a preţului gazelor naturale, de la 1 iulie 2016 preţul ar fi trebuit să ajungă la 66 lei/ MWh, însă Guvernul a renunţat la această majorare. 

Lasă un comentariu