Școala Gimnazială „Radu Popa" Sighişoara, la început de vacanță

Distribuie pe:

Şuvoiul zâmbetelor şi al bunei dispoziţii, a umplut de copii curtea Gimnaziului „Radu Popa" Sighişoara, locul de întâlnire a elevilor din clase pregătitoare şi până inclusiv clasa IV-a. Formându-se un careu pe toate laturile, unde conducerea şcolii, profesorii, diriginţii de clase primare, la final de an şcolar, şi-au prezentat cu mândrie realizările, finalizate cu diplome de merit înmânate elevilor celor mai buni dintre cei buni la învăţătură. Flori, diplome, cărţi, premii, pupici, strângeri de mână, lacrimi pe feţele mamelor emoţionate, taţii - mai sobri, toţi animaţi de acea dorinţă de împlinire, de plinătate, de mândrie, de ce nu, şi de emoţii, la finalul unui drum concretizat în absolvirea şi trecerea, treaptă cu treaptă, de la un an la altul, spre definirea fiecărui elev în lumea cunoaşterii, deschizând în acest fel, noi şi noi orizonturi spre desăvârşirea acestora, ca oameni ai viitorului.

Mai multe lucruri am aflat de la prof. Iulia Simona Raţiu, directorul acestei importante şcoli din municipiul Sighişoara. „A fost un an cu emoţii pentru elevii claselor pregătitoare, au trecut de acest an şcolar, de perioada de acomodare şi de integrare în colectivul clasei şi a şcolii. De asemenea, este un an cu emoţii pentru elevii claselor a IV-a, iată, astăzi se despart de doamnele învăţătoare care le-au fost aproape în cei patru ani de şcoală, urmând ca, din toamnă, să străbată un alt ciclu gimnazial unde disciplinele şcolare sunt predate de profesori cu pregătire pe un anumit segment de disciplină şcolară."

Doamna director a felicitat întregul corp profesoral, cât şi pe elevii şcolii „Radu Popa", cei care, de-a lungul întregului an, pe lângă orele de predare, au participat la numeroase proiecte locale, naţionale şi internaţionale, implicaţi în cadrul unor activităţi şcolare şi extraşcolare, elevii obţinând rezultate meritorii la diferite concursuri. Îi aşteaptă o vacanţă plăcută, o vacanţă binemeritată, pentru ca, în septembrie, să fie pătrunşi de acel imbold de a începe cu forţe proaspete anul şcolar 2016 - 2017. Potrivit doamnei director, numărul de copii înscrişi pentru clasele pregătitoare dă certitudinea că posturile tuturor cadrelor didactice sunt asigurate, ceea ce denotă că nu vor fi probleme de transfer sau de restrângere a numărului de profesori pe anumite discipline şcolare. Un lucru îmbucurător, Şcoala „Radu Popa" fiind frecventată de aproximativ 570 de elevi. La rându-ne, le dorim copiilor să se bucure de soare, de excursii, de frumoase zile de vacanţă.

Lasă un comentariu