„Nestematele fericirii" - cea de a treia carte a lui Sri Chimnoy

Distribuie pe:

Despre autor merită să reţinem că este un renumit lider spiritual, un promotor al păcii şi un prieten al omenirii.

Născut în Bengalul de Est, India, în 1931, el a fost cel mai mic dintre cei şapte copii. De la vârsta de 12 ani a trăit într-o comunitate spirituală în sudul Indiei, fiind campion la proba de viteză şi decatlon. Urmând o comandă interioară, Sri Chimnoy a venit în America în 1964, trăind în New York până în 2007, când a murit. Acolo a condus Meditaţia de Pace, la Naţiunile Unite, timp de 37 de ani, cu personalul şi delegaţii la invitaţia Secretarului General U Thant.

Printr-o multitudine de oferte publice, incluzând Concerte de Pace, Alergarea pentru Pace, şi Familia Înfloririi Păcii, călătorind în întreaga lume pentru a oferi mesajul că fiecare din noi posedă comori nepreţuite în el a fost călăuzit de credinţa fermă că „Ţelul meu ultim este ca puterea dragostei să înlocuiască dragostea de putere în fiecare persoană. Ţelul meu ultim este ca întreaga lume să meargă împreună în pace şi unitate." Cartea include capitolele: Pace, Dragoste, Bucurie, Speranţă, Înţelepciune, Răbdare, Entuziasm, Putere, Simplitate, Sinceritate, Umilinţă, Recunoştinţă, Transcendere de sine.

În Introducere, arhiepiscopul Desmond Tutu scrie: „Aceste dulci nestemate de înţelepciune, scrise de prietenul meu Sri Chimnoy, sunt adevăruri eterne, pline de încurajare, dragoste şi bunătate. «Nestematele Fericirii» vă vor inspira să deveniţi cine sunteţi cu adevărat - un copil luminos din marea familie a lui Dumnezeu. În cuvinte dulci, simţite din toată inima, maestrul spiritual ne spune că suntem făcuţi pentru a fi împreună, pentru camaraderie, unitate şi pace. Aceste capitole ne vor umple de o puternică speranţă şi un mare entuziasm pentru viaţă. Într-adevăr, Dumnezeu spune fiecăruia din noi că El doreşte ca lumea să devină bună şi îngăduitoare. El ne cere să fim braţele şi picioarele Lui. Acesta este mesajul preţios ce îl găsim în aceste pagini. Fiecare din noi este chemat să devină copilul curcubeu care se află în fiecare dintre noi. Spiritul nostru ne spune că suntem făcuţi pentru transcendenţă. Nu suntem mici, neajutoraţi, suntem vaşti şi avem tot ce ne trebuie pentru a reuşi. Acestea sunt «Nestematele Fericirii!» Cea mai importantă - Pacea… Meditează asupra soarelui care apune, asupra unui vârf de munte, asupra dăruirii de sine, asupra non-existenţei aşteptării. În lumea interioară începe totul, este locul în care punem sămânţa. Pacea minţii este cea mai mare şi mai înaltă binecuvântare. Doar prin pace interioară putem avea adevărata libertate exterioară. (…) Omenirea are nevoie de pace. Ea este în dragoste. Aceasta este în acceptarea vieţii şi în transcenderea de sine (…) Dragostea - cheia secretă care permite unei fiinţe umane să deschidă Uşa lui Dumnezeu. Acolo unde se află dragoste pură, divină, acolo se află împlinire".

Lasă un comentariu