CE SIMPTOME NE SEMALEAZĂ CĂ RISCĂM SĂ AVEM CANCER

Distribuie pe:

Specialişti în medicina preventivă, citaţi de descopera.ro, ne atrag atenţia că există câteva simptome care ne pot semnala faptul că avem cancer şi că, atunci când le observăm, trebuie să ne prezentăm, de urgenţă, la medic, pentru tratament.

Cu cât cancerul este depistat mai rapid, cu atât există mai multe şanse de a fi tratat sau, măcar, de a ne fi prelungită viaţa.

Iată când ar trebui să ne îngrijorăm, conform semnalelor de alarmă indicate de oncologi:

Slăbitul subit, deşi nu urmăm nicio cură de pierdere în greutate, este un simptom care trebuie să ne îngrijoreze. În acest caz, sunt indicate analize amănunţite, pentru a vedea de ce are loc acest fenomen. Cel mai probabil, acest simptom indică un cancer gastro-intestinal.

Umflături dubioase pe corp - Unul dintre semnele cele mai frecvente care ne indică faptul că există riscul să avem cancer este nodulul. Dacă descoperim că avem aşa ceva, trebuie să ne prezentăm de urgenţă la medic. Mai ales dacă acesta se măreşte, nu trebuie să mai aşteptăm evoluţia lui. O umflătură apărută în zona sânilor poate semnala prezenţa cancerului la sân, iar una apărută în zona gâtului poate indica un cancer tiroidian. Însă, numai în urma unor investigaţii medicale putem fi siguri că există (sau nu) o problemă gravă.

Sângerări în afara perioadei permise - Sângerările între menstruaţii sau la menopauză sunt un alt semnal care ar trebui să le îngrijoreze pe femei. Acestea pot semnala prezenţa unor cancere, precum cel de endometru sau cel ovarian. În cancerul de col uterin, poate apărea sângerare vaginală după contactul sexual, iar menstra poate fi mai abundentă decât de obicei.

Tusea - Dacă avem o tuse de care nu reuşim să scăpăm mai multe luni cu niciun tratament, este indicat să mergem la medic pentru investigaţii amănunţite. Şi răuşeala, care nu se vindecă, poate anunţa un cancer faringian sau chiar unul pulmonar.

Aluniţe - Orice modificare a dimensiunii, formei, culorii sau consistenţei unei aluniţe trebuie să fie semn de îngrijorare. Melanomul, cel mai periculos cancer de piele, poate apărea ca o simplă modificare a unei aluniţe.

Lasă un comentariu