Județul Mureș – campion la atragerea de fonduri europene!

Distribuie pe:

Prin numărul de proiecte selectate în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2016 și co-finanțate de Uniunea Europeană, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Centru, județul Mureș se situează pe primul loc, cu precizarea că majoritatea acestor proiecte au fost elaborate și implementate de Municipiul Târgu-Mureș.

În perioada menționată, au fost finalizate 16 proiecte finanțate din fonduri europene, valoarea totală a acestora fiind de 62 de milioane de euro. Investițiile au constat în realizarea sistemului de monitorizare pentru siguranța circulației, modernizarea a 70 de rețele stradale (cu rețele de utilități și trotuare aferente), inclusiv crearea străzii de legătură între strada Livezeni și Spitalul Clinic de Urgență, reabilitarea termică a câtorva zeci de blocuri de locuințe din municipiu, modernizarea Căminului pentru persoane vârstnice, reamenajarea Cetății Medievale, modernizarea și reamenajarea spațiilor publice de agrement de la Platoul Cornești, mansardarea și reabilitarea internatului Liceului de Artă, mansardare și lucrări de reamenajare la Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian" din Târgu-Mureș.

Potrivit specialiștilor din cadrul Serviciului pentru Proiecte cu Finanțare Internațională, urmează etapa de elaborare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană, sens în care organizațiile neguvernamentale, întreprinderile mici și mijlocii, alte instituții interesate sunt așteptate să vină cu inițiative de proiecte ce urmează a fi supuse dezbaterii publice și propuse spre finanțare din fonduri europene nerambursabile.

Din Regiunea de Dezvoltare Centru fac parte județele: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

 

 

Lasă un comentariu