DUBLĂ SĂRBĂTOABE LA BRÂNCOVENEȘTI: „Târgul Cireșelor" și „Zilele satului"

Distribuie pe:

La începutul lunii lui Cuptor, duminică, 3 iulie 2016, în comuna Brâncovenești din județul nostru, de care aparțin satele Idicel Sat, Idicel Pădure, Săcalul de Pădure și Vălenii de Munte, prin grija Consiliului Local și al Primariei, primar Ördög Ferencz, au avut loc cele două sărbători „Zilele satului" și tradiționalul „Târg al cireșelor".

A devenit o tradiție care se pierde în negura vremurilor, ca în fiecare an, la începutul lunii lui iulie, în această localitate mureșeană, să se sărbăto-rească „Ziua Satului" și vestitul „Târg al cireșelor".

La cele două evenimente din viata locuitorilor acestei comune au luat parte ca invitați, Peter Ferencz, președintele Consiliului Județean Mureș și Alexandru Câmpean, vicepreședinte al aceluiași Consiliu Județean. După primirea oaspeților de la județ, primul edil al acestei comune, pe scena în aer liber, în apropierea impunătorului târg, a deschis festivitățile programului artistic spunând: „Stimați locuitori ai comunei Brâncovenești, implicit ai satului Brâncovenești, stimați musafiri și invitați, vă rog să-mi permiteți ca în numele conducerii Primăriei și al meu personal să vă urez un bun venit la acest tradițional «Târg al cireșelor» din satul Brâncovenești. Cei care sunteți prezenți veți fi mulțumiți de ce se va petrece pe această scenă, astăzi, cu ocazia evenimentului pe care l-am organizat pentru dumneavoastră. Eu vă datorez dumneavoastră mulțumirea pentru votul din 5 iunie 2016, sper să nu vă dezamăgesc și sper să fiu același om care am fost în primele trei mandate."

După acest moment de deschidere a urmat la cuvânt Peter Ferencz, președintele Consiliului Județean Mureș, adresându-se celor prezenți: „Stimate domnule vicepreședinte, domnule primar, stimați locuitori ai Brâncoveneștiului, doamnelor și domnilor, vă spun că mă simt onorat, astăzi, ca președinte al Consiliului Județean Mureș de câteva zile, să mă aflu printre dumneavoastră și sunt prima dată la deschiderea «Târgului de cireșe» din Brâncovenești. Dați-mi voie să vă spun că, într-adevăr, trebuie să vă felicit și pe dumneavoastră ca și pe domnul primar pentru rezultatele de la alegeri și sunt ferm convins că vom lucra foarte bine în următorii patru ani, pentru că este de lucru, lucruri care trebuiesc rezolvate și sunt multe în fața noastră."

A urmat vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Alexandru Câmpean, care în cuvinte puține, s-a adresat locuitorilor acestei comune aflate în sărbătoare: „Doresc domnului primar să i se îndeplinească toate proiectele pe care și le-a propus împreună cu celălalt vicepreședinte, cu domnul președinte. Noul executiv al județului va pune în operă toată priceperea și toată experiența noastră, să gestionăm cu maximă exigență toate resursele județului în folosul comunității județului Mureș."

Apoi, pe scena din aer liber, într-o anumită ordine, prezentatoarea a invitat pe scenă formațiile și soliștii de muzică populară. Pe scenă au urcat, rând pe rând, soliștii vocali: Natalia Moldovan, Maria Câmpean, Natalia Suceava, Cosmin Cotârlă, Alexia Aștelean de la Casa de Cultură „Eugen Nicoară" din Reghin și Gorbai Estera. Ei au interpretat frumoase cântece populare românești, dar și maghiare. Apoi, pe scenă au urcat formațiile de dansatori din Brâncovenești, Idicel Sat, Idicel Pădure, Vălenii de Munte și formația de cântece și dansuri din Ungaria. Și aceste formații de dansatori au prezentat publicului câteva dansuri populare cu tot ce este mai frumos.

Trebuie să menționăm faptul că la această mare sărbătoare a locuitorilor din Brâncovenești au venit producători și comercianți cu produse ca: îmbrăcăminte, încălțăminte, articole de artizanat, articole din piele, produse alimentare, dar și jocuri de distracție, atât pentru copii cât și pentru cei mai puțin tineri. Târgoveții au venit din Reghin, Dej, Corund, Gheorgeni, Gherla, Sfântu Gheorghe, Odorhei, Luduș, Vatra Dornei, Bistrița, Târgu-Mureș și din multe alte localități.

În același timp, pe scena din aer liber, a continuat programul artistic prezentat de soliști și formațiile de dansatori, iar în încheiere edilul-șef a declarat festivitatea închisă spunând: „Stimați spectatori, vă rog, ca în numele dumneavoastră să mulțumesc tuturor formațiilor pe care astăzi le-am văzut pe această scenă. Le dorim, pe mai departe, tuturor formațiilor, mult, mult succes și la anul să ne întâlnim tot aici. Vă mulțumesc."

Lasă un comentariu