FEMEILE FRUMOASE, DĂUNĂTOARE PENTRU BĂRBAŢI?!

Distribuie pe:

Cercetătorii spanioli de la Universitatea din Valencia, citaţi de descopera.ro, susţin că întâlnirea unei femei frumoase poate fi dăunătoare pentru sănătatea bărbaţilor!

„Chiar şi cinci minute în compania unei femei atractive ridică nivelul de cortizol (hormonul de stres al organismului), efectele fiind accentuate la bărbaţii care consideră că ar putea avea un contact cu femeia respectivă. Cortizolul este produs de organism atunci când acesta se află sub stres fizic sau psihic şi cauzează, adesea, boli de inimă.

În studiul nostru, am testat 84 de studenţi de sex masculin, cerându-i fiecăruia să stea într-o cameră şi să rezolve un puzzle Sudoku. Doi străini, un bărbat şi o femeie, au fost de asemenea în cameră.

În cazul în care străinul de sex feminin a părăsit sala, iar cei doi bărbaţi au rămas împreună, nivelul de stres al acestora nu a mai crescut. Pe de altă parte, atunci când voluntarul a fost lăsat singur cu un străin de sex feminin, nivelul său de cortizol a crescut.

Astfel, am concluzionat că, pentru cei mai mulţi bărbaţi, prezenţa unei femei atrăgătoare poate induce percepţia că există o oportunitate pentru curtare.

Pe de altă parte, cortizolul poate avea şi un efect pozitiv... în doze mici. Acesta poate îmbunătăţi vigilenţa, însă nivelul ridicat de cortizol cronic poate agrava afecţiuni medicale, cum ar fi bolile de inimă, diabetul, hipertensiunea sau... impotenţa", explică specialiştii spanioli. 

Lasă un comentariu