Da, chiar, de ce îmbătrânim?!

Distribuie pe:

Ne-am mai referit la acest subiect. Medicina modernă nu a găsit răspunsul la întrebarea: „De ce îmbătrânim"? Însă specialiştii, vindecătorii din lumea întreagă, din America, Asia şi Europa, cad de acord că îmbătrânirea şi bolile rezultă din acumularea de reziduuri acide în corp. De unde provin acestea, ne-a lămurit, nu demult, un specialist în materie, dr. Gyöngyösi János, care ne-a precizat: „Dieta nesănătoasă poate produce deşeuri de acizi în corp. Ce includ dietele nesănătoase? Includ carnea şi cartofii, prăjelile, băuturile carbogazoase, zahărul. Acestea pot rămâne în corp pentru o perioadă foarte lungă de timp. La acestea se adaugă stresul mental şi fizic - ca factori ce conduc la formarea acizilor în corp", ne-a spus dr. Gyöngyösi. El a mai subliniat că „atunci când acizii intră în sânge, pentru a-şi menţine ph-ul la un nivel normal (corpul funcţionând întotdeauna în intervalul de ph 7,3-7,45, proces denumit homeostază), organismul trebuie să depoziteze aceste reziduuri undeva, care, pe o perioadă lungă de timp, ne afectează organismul. De ce? Întrucât sunt depozitate în organe precum: inima, pancreasul, ficatul, colonul, respectiv alte locaţii. Or, aceste depozite sunt transportate (depuse) în pereţii arterelor, iar, în timp, în tot corpul, generând procesul îmbătrânirii".

La întrebarea, cum îndepărtăm aceşti acizi şi putem încetini, astfel, procesul îmbătrânirii, Gyöngyösi a subliniat: „După mai mult de 40 de ani de studii, medicii japonezi cred că băutul de apă alcalină înlătură depresia. Este cel mai rapid, cel mai bun şi cel mai ieftin mod de a face acest lucru, consumul de apă alcalină", adăugând: „Aceste ape alcaline cu ph de 8,8 şi 9,0 neutralizează acizii dăunători şi dacă sunt consumate zilnic, îi vor îndepărta din corp. Apa alcalină nu va îndepărta mineralele alcaline, precum calciul, magneziul, potasiul sau sodiul. Medicii din Japonia şi-au tratat pacienţii de mai mult de patru decenii, concluziile trase fiind acelea că, atunci când organismul este prea acid îşi pierde abilitatea a îndepărta bolile."

Ce fel de boli? Dr. Gyöngyösi ne-a spus că medicina asiatică prezintă două categorii de boli (cauzate de reziduurile, deşeurile din corp): contagioase şi adulte. Primele sunt cauzate de viruşi şi bacterii (ex. răceala obişnuită), iar bolile adulte includ: bolile de inimă, cancer, diabet, hipertensiunea, boli ale ficatului, rinichilor, astmă, alergii, obezitate, boli ale gingiilor şi dinţilor, probleme de piele şi multe altele, care sunt cauzate de circulaţia proastă a sângelui, respectiv de surplusul de acizi din corp. De aceea, se recomandă consumul de apă alcalină, a concluzionat dr. Gyöngyösi János.

Totuşi, România, pe locul 48 într-un clasament al „bătrâneţii normale"…

Organizaţia Naţiunilor Unite a dat publicităţii un clasament al ţărilor unde persoanele în vârstă beneficiază de condiţii bune de trai. În acest raport (Index 2013 al Global Age Watch), 91 de ţări au fost clasate în funcţie de câteva criterii: securitatea veniturilor, starea de sănătate, condiţiile de mediu şi ocuparea forţei de muncă oferite persoanelor în vârstă.

Clasamentul arată că persoanele în vârstă se simt cel mai bine în ţările nordice europene, în America de Nord şi în câteva ţări din Asia estică. Pe primul loc al acestui clasament se poziţionează Suedia, la toate cele patru capitole care fac viaţa plăcută bunicilor noştri. Suedia este urmată de Norvegia, Germania, Olanda şi Canada, Statele Unite se plasează pe locul 8, Marea Britanie pe 13 şi Franţa pe 18. Pe ultimele locuri se află Tanzania, Pakistan şi Afganistan.

În acest clasament al „bătrâneţii normale" România ocupă locul 48, Bulgaria 47 şi Republica Moldova, 76. În schimb, România urcă pe locul 29 la capitolul „securitatea veniturilor". Dar în domeniul sănătăţii, România coboară vertiginos pe locul 64 din 91. Speranţa de viaţă şi speranţa de viaţă sănătoasă în cazul persoanelor de 60 de ani şi peste din România sunt similare cu cele înregistrate în ţările vecine: Bulgaria, Ungaria, Slovacia.

Lasă un comentariu