S-A INVENTAT LIPICIUL CHIRURGICAL

Distribuie pe:

Maria Pereira, director de cercetare la sediul Gecko Biomedical de la Paris, citată de descopera.ro, a creat un lipici chirurgical ce ar putea înlocui clasicele copci şi ar putea combate până şi leziunile cardiace ale nou-născuţilor. Compania pentru care lucrează cercetătoarea a primit deja peste 9 milioane de euro pentru prelucrarea adezivului.

„Timp de secole, chirurgia a fost bazată pe sutură şi, deşi a avansat cu mult de la ace de os şi fir de mătase, procesul încă dăunează organismului uman. Suturile sunt consumatoare de timp, dăunează ţesutului şi sunt o provocare din punct de vedere tehnic.

Adezivul creat este vâscos şi biodegradabil şi este întărit cu ajutorul luminii unor LED-uri. Spre deosebire de alte adezive care pot fi spălate cu apă, acesta poate fi plasat în medii umede, cum ar fi inima, situaţie în care funcţionează, atât ca un material de etanşare, cât şi ca o schelă pe care să crească ţesutul.

Primul nostru produs fabricat din adeziv - GB02 - acţionează ca adjuvant la suturi în chirurgia de reconstrucţie vasculară şi va intra în studiile clinice în acest an, cu scopul de a asigura aprobarea de reglementare în prima jumătate a anului 2017. Compania care a primit fonduri de peste 9 milioane de euro lucrează la GB04, care ar putea pune capăt nevoii de suturi cu totul.

Scopul este acela de a face o intervenţie chirurgicală mai simplu şi să schimbăm modul în care se face", afirmă cercetătoarea Maria Pereira.

Lasă un comentariu