Dascăli mureşeni - PINTILIE GENŢIANA ANA

Distribuie pe:

S-a născut în ziua de 21 septembrie 1981 în oraşul Copşa Mică, judeţul Sibiu. Tatăl Nicolae, de profesie strungar, şi muzician într-o formaţie din Alba Iulia, mama Anuţa, lucrător comercial. Genţiana, este căsătorită cu Ionel Pintilie, preot, şi au împreună trei băieţi.

Studiile primare şi gimnaziale le face la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga" din Alba Iulia. A absolvit Liceul Industrial din Alba Iulia în anul 2000, după care îşi continuă studiile la Universitatea

„1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, specializarea Teologie Ortodoxă- Limba şi Literatura Engleză, obţinând licenţa în anul 2004. Îşi începe activitatea didactică ca profesor suplinitor calificat, la Şcoala Gimnazială din oraşul Iernut, la catedra de religie ortodoxă. Din anul 2009 devine studentă la Universitatea ,,Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca, extensia Târgu-Mureş, cu specializarea ,,Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar", susţinând examenul de licenţă în anul 2012. Obţine definitivatul în învăţământ în anul 2010. Îşi continuă activitatea didactică la Şcoala Gimnazială din satul Şeulia de Mureş.

Profesoara Ana Genţiana Pintilie organizează activităţi cultural-educative pentru elevii şi tinerii din şcoală şi parohie. Participă la concerte, colinzi, serbări şcolare şi activităţi filantropice. Participă la olimpiade, de fiecare dată obţine rezultate frumoase cu elevii. Lucrează împreună cu elevii la cartea ,,Vieţile sfinţilor în poeziile copiilor". Doi foşti elevi sunt studenţi la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Colaborează permanent cu părinţii, antrenându-i în activităţile cultural-artistice şi educative.

Lasă un comentariu