Comunicat de presă - ASA Târgu-Mureş

Clubul ASA Târgu-Mureş a luat act cu surprindere de informaţiile apărute în presa naţională cu privire la prezenţa unei partide disputate de prima echipă a clubului, în sezonul trecut din Liga 1, în raportul întocmit de o agenţie de monitorizare a pariurilor sportive, prin modificările de cote la agenţiile de pariuri sportive. Partida la care se face referire este FC Viitorul - ASA, din etapa a IX-a a play-off-ului Ligii 1.

„Pentru respectivul joc, staff-ul tehnic al echipei noastre a făcut eforturi deosebite pentru a alcătui un lot competitiv, ca urmare a numeroaselor probleme apărute în ultimele etape. Astfel, jucătorii G. Matei, Mureşan, Pîrvulescu şi Ţucudean erau suspendaţi, Velayos, Balic, I. Gonzalez, M. Constantin, N'doye, Mutu erau accidentaţi, iar R. Costa, Jazvic, Balaur în discuţii cu clubul pentru rezilierea contractelor. Din lotul de 25 de jucători, erau la dispoziţia antrenorilor, portarii Stăncioiu şi Viciu şi jucătorii de câmp Muth, Brandan, Gorobsov, L. Buş, Dedov, Voiculeţ, Ciolacu, Candrea, Borza şi R. Stoica. Pentru a completa lotul de pe foaia de joc a fost nevoie de convocarea mai multor tineri jucători din cadrul clubului, unii dintre ei chiar evoluând în partida mai sus menţionată: Şut, German, Feketics, Onul, Kanyaro şi Păcurar. Lipsa de experienţă a acestora în jocurile din prima ligă şi numeroasele absenţe au dus la înfrângerea drastică suferită în partida respectivă. Prin urmare, ASA Târgu-Mureş respinge orice fel de acuzaţii de acest gen, clubul nostru nefiiind implicat în nicio situaţie şi în niciun fel de aranjament, la meciurile din Liga 1. Vom avea o atitudine transparentă cu privire la analizarea acestei situaţii, dar considerăm că aceste aşa-zise suspiciuni nu fac decât să afecteze imaginea clubului nostru, într-un moment în care ASA Târgu-Mureş încearcă redresarea din punct de vedere financiar şi sportiv".