„Salvez pădurea" - cea mai recentă campanie Greenpeace România

Distribuie pe:

Orice persoană care observă tăieri ilegale de arbori poate sesiza, începând de joi, 7 iulie 2016, Greenpeace România, pe platforma online www.salvezpadurea.ro.

„Pe salvezpadurea.ro, orice persoană poate raporta direct către autorităţi orice caz de tăiere de arbori suspect a fi ilegal. Platforma salvezpadurea.ro este şi un instrument menit să ofere transparenţă actului de administrare a pădurilor din România, dar şi să contribuie la combaterea fenomenului tăierilor ilegale de arbori.

De pe platforma salvezpadurea.ro sesizările vor fi trimise spre ocoalele silvice care au în gestiune pădurile respective şi spre ştiinţa gărzilor forestiere responsabile cu controlul la nivelul judeţului pe raza căruia s-a făcut constatarea. Pe site, vor fi disponibile sesizările deja efectuate, răspunsurile date de autorităţi şi măsurile luate.

Platforma cuprinde informaţii şi instrucţiuni despre cum se poate recunoaşte o tăiere ilegală de arbori şi ce informaţii trebuie să se colecteze din teren pentru a documenta cât mai bine o sesizare către ocolul silvic responsabil şi garda forestieră.

Pădurile României sunt ameninţate de tăieri ilegale, de exploatări forestiere dezastruoase pentru mediu şi de practici silvice iresponsabile. Cine pierde? Noi toţi, pentru că pădurile aduc servicii esenţiale pentru comunităţile locale, pentru întreaga societate, de la stabilizarea climei, la reglarea circuitului apei şi protecţia solului. Fără păduri mai bune şi mai multe decât cele pe care le avem astăzi nu putem vorbi despre dezvoltare durabilă şi o distribuţie echitabilă a beneficiilor derivate. Fără implicarea tuturor, fără mai mulţi ochi în pădure, nici nu vom vedea cum vom pierde această resursă de mediu esenţială pentru viaţa noastră", explică Valentin Sălăgeanu, coordonator campania de păduri, într-un comunicat de presă.

Potrivit celui mai recent raport Greenpeace, în 2015, media cazurilor de tăieri ilegale de arbori a ajuns la 96 pe zi.

Lasă un comentariu