Proiect educațional unic, la UMF Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș împreună cu Liga Studenților din municipiu organizează Universitatea de Vară pentru Elevi (UVE), manifestare ce va avea loc în perioada 25 iulie - 1 august.

Proiectul se desfășoară în mai multe centre universitare din țară, însă, la Târgu-Mureș, el devine, din acest an, un eveniment educațional unic, prin renunțarea la taxa de participare pentru oricare dintre candidații admiși în urma procesului de selecție, precizează organizatorii.

Astfel, UMF Târgu-Mureș împreună cu Liga Studenților asigură elevilor absolvenți ai clasei a XI-a, 200 de locuri gratuite pentru participarea în cadrul proiectului, aceasta fiind capacitatea maximă.

Timp de o săptămână, elevii vor fi cazați în căminele studențești ale UMF, vor avea asigurate două mese pe zi și vor participa la cursuri și lucrări practice destinate anilor I și II ale Facultăților din cadrul UMF (Medicină Generală, Medicină Dentară, Farmacie), beneficiind, în tot acest timp, de un program social bine pus la punct.

Se acordă o atenție deosebită elevilor cu probleme sociale, aceștia fiind excluși de la procesul de selecție și direct acceptați la Universitatea de Vară dacă se încadrează într-una din următoarele categorii: venitul net pe membru de familie să nu depășească 736 de lei /lună; beneficiari ai Legii nr. 42 (urmași de revoluționari); copii instituționalizați în case de copii sau orfelinate; copii orfani de unul sau de ambii părinți.

Timp de o săptămână, elevii vor trăi experiența vieții studențești, cu precizarea că participarea la cursuri și lucrări practice este obligatorie, cei care absentează nemotivat fiind eliminați din proiect.

Lasă un comentariu