STAȚIUNEA BALNEOCLIMATERICĂ IDECIU DE JOS

Distribuie pe:

La distanță de 36 de kilometri de Târgu-Mureș, în zona superioară a Mureșului, între Munții Gurghiului și râul Mureș, la altitudinea de 550 de metri, se află o stațiune balneoclimaterică cunoscută mai puțin. Este vorba de Ideciu de Jos, o oază de binefacere și odihnă, într-un peisaj deosebit. Stațiunea, pe lângă nămolul sapropelic binefăcător, mai dispune de trei bazine cu apă sărată (mic, mijlociu și mare). Atât cu nămolul sapropelic, prin împachetări, cât și prin băile sărate din cele trei bazine, se pot trata boli ca: astenia nervoasă, boli ale aparatului respirator, afecțiuni ginecologice, reumatism articular etc.

Apa din cele trei bazine conține: clorură de sodiu, calciu, magneziu, fluor, iod, brom, sulf, fier, iar nămolul sapropelic conține substanțe radioactive, foliculină și progesteron.

Mai facem mențiunea că stațiunea balneoclimaterică Ideciu de Jos și-a deschis porțile de curând, recomandându-le celor aflați în suferință să urmeze o cură cu aceste ape și nămoluri dătătoare de sănătate.

Lasă un comentariu