Ce ar trebui să facă tinerii până la împlinirea vârstei de 30 de ani

Distribuie pe:

Pentru a nu se trezi peste ani cu o mulțime de regrete și, mai ales, pentru a nu le transmite copiilor o mulțime de frustrări, psihologii britanici Camilla Dallerup și Georgina Lovelle, citați de descopera.ro, recomandă câteva lucruri pe care fiecare persoană ar trebui să le împlinească înainte să depășească pragul de 30 de ani.

„Drumul spre maturitate începe cu adevărat odată cu împlinirea vârstei de 30 de ani, în condițiile în care tot mai mulți tineri se gândesc să-și întemeieze o familie sau să-și cumpere o casă abia după această vârstă. Este important să te gândești din timp la cum ai vrea să arate viitorul și dacă există ceva ce simți că ar trebui să rezolvi înainte de a împlini 30 de ani, pentru că, după ce te implici într-o relație de cuplu serioasă și apar și copiii, cel mai probabil nu vei mai avea timpul și răbdarea să le acorzi atenție.

Iată care sunt lucrurile pe care tinerii ar trebui să le gândească și să încerce să le rezolve înainte de a face pasul spre partea cu adevărat dificilă a vieții:

Cere-le iertare părinților! Legătura cu părinții este esențială pentru ca lucrurile să se deruleze cât mai lin și în anii care vor urma. De aceea, recomandăm să renunțăm la orgoliile prostești și să găsim curajul să le cerem iertare părinților pentru toate zilele grele de care s-au lovit din cauza noastră, mai ales dacă am fost genul de tineri răzvrătiți, care le-au dat motive serioase de îngrijorare.

Ai grijă de un animal măcar o dată în viață! Mergi și adoptă un câine dacă poți și vei înțelege cu adevărat ce înseamnă dragostea necondiționată. Faptul că ai alături de tine un companion, te va împiedica să te simți singur atunci când nu ai o relație de iubire. Ba chiar să nu faci alegeri greșite în dragoste doar pentru că simți nevoia să ai alături pe cineva.

Scrie o scrisoare doar pentru tine! Scrie o scrisoare care să îți fie adresată, ca și cum ai avea deja 30 de ani, și așterne acolo tot ceea ți-ai dori să faci după această vârstă. Un astfel de exercițiu te va ajuta să înțelegi mai bine ce îți dorești mai departe de la viața ta, dar mai ales ce îți dorești să se întâmple înainte de a depăși pragul de 30 de ani.

Experimentează în lumea relațiilor și a iubirii! Până la 30 de ani, ar trebui să-ți oferi libertatea de a experimenta tot ceea ce îți dorești în lumea relațiilor de iubire și a îndrăgostirii. Experiența pe care o dobândim din relațiile de iubire pe care le avem cu parteneri cât mai diverși ne va ajuta mai târziu să înțelegem cum putem păstra relația de-o viață pe care ne-o vom dori. După 30 sau 40 de ani, devenim mult mai selectivi cu oamenii pe care îi dorim alături de noi, așa că asigură-te că până atunci ai învățat ceea ce-ți dorești de la o relație serioasă!

Învață ceva nou, descoperă ce te pasionează! Până la 30 de ani, încă avem acea curiozitate a tinereții, care ne ajută să învățăm lucruri noi mai repede și să fim entuziasmați de ceea ce facem. Nu irosiți această oportunitate, pentru că, peste ani, se poate dovedi de mare ajutor în carieră. Învață încă o limbă străină sau lucruri din orice alte domenii care te pasionează, iar acestea se vor transforma în surse inepuizabile de surprize plăcute și în anii care vor urma!

Trăiește într-un oraș nou sau în străinătate! Până la 30 de ani, este important să-ți testezi capacitatea de adaptare la noi situații de viață, iar dacă vrei să vezi cum este să trăiești într-o altă țară, poate doar într-un alt oraș, atunci acesta este momentul. După 30 de ani, scad șansele de a mai avea timpul și răbdarea pentru o astfel de experiență, mai ales dacă te căsătorești și apar copiii.

Traiul în altă parte a lumii sau într-un alt oraș decât cel în care te-ai născut! Reprezintă provocarea de care cu toții avem nevoie. Viața și felul tău de a gândi capătă noi dimensiuni, te va îmbogăți ca persoană și îți va oferi o altă perspectivă asupra vieții, te va face mai înțelept. Poate fi înfricoșător uneori, dar asta îți va arăta că este posibil să o iei de la capăt oriunde te-ai afla, să identifici altfel de soluții și să te apreciezi mai mult.

Clădește relațiile care contează! În această perioadă a vieții, legăm mai ușor prietenii, suntem mai interesați să ne facem relații noi, o abilitate pe care mulți o pierdem pe măsură ce înaintăm în vârstă. De aceea, până la 30 de ani, este momentul să ne facem acele relații care ne vor ajuta să trecem mai ușor prin viață.

Folosește banii cu înțelepciune! Până la 30 de ani, avem tendința să cheltuim banii aiurea, dacă îi avem, apoi ne simțim prinși în capcana datoriilor fără sfârșit. Încearcă să iei decizii înțelepte și să faci un cont de economii sau să investești cât mai devreme într-un domeniu, poate chiar în propria ta educație, pentru că o astfel de gândire te va ajuta să te descurci mai bine din punct de vedere financiar în anii care vor veni.

Alege cariera care te pasionează sau fă o schimbare în timp util! Locul de muncă ne acaparează tot mai mult din timp pe măsură ce înaintăm în vârstă și, de aceea, este esențial ca, până la 30 de ani, să-ți dai seama care este profesia care îți aduce cu adevărat satisfacții și te face fericit. Dacă până la 30 de ani ești deja plictisit de ceea ce faci, schimbă lucrurile înainte să nu te mai poți desprinde de o carieră pe care o urăști!

Dezvoltă obiceiuri sănătoase! Tinerețea ne face să lăsăm sănătatea ultima pe lista preocupărilor. Numai că un aspect fizic plăcut și un tonus bun la 50 de ani nu se obțin cu sute de excese făcute în anii tinereții. Nimeni nu spune să lași distracția la o parte, ci să dezvolți până la 30 de ani anumite obiceiuri care te vor ajuta să-ți fie mai ușor în anii care vor veni. Măcar obișnuiește-te să faci sport și învață să mănânci ceea ce trebuie și cum trebuie! 

Lasă un comentariu