O nouă discriminare! COPIII PERSONALULUI DIDACTIC, SCUTIŢI DE TAXE!

„Copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate sunt scutiţi de la plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul superior şi beneficiază de gratuitate la cazare în cămine şi internate. De aceste măsuri vor beneficia şi copiii personalului didactic şi didactic auxiliar pensionat din sistemul de învăţământ, precum şi copiii orfani de unul sau de ambii părinţi, care au activat în acest domeniua", prevede actul normativ de modificare a articolului 63 din Legea nr. 1/2011 a educaţiei naţionale, promulgat, la începutul acestei săptămâni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Conform expunerii de motive, iniţiatorii proiectului susţin că „aceste măsuri pot preîntâmpina, într-o oarecare măsură, abandonul şcolar din învăţământul superior, care este destul de ridicat".

În realitate, abandonul şcolar „din învăţământul superior" nu se înregistrează printre „copiii cadrelor didactice", ci printre copiii defavorizaţi, proveniţi, în special, din mediul rural şi din orăşele lipsite de orice perspectivă. Pe ei cine îi scuteşte de taxe?! Iată cum o iniţiativă lăudabilă se transformă în contrariul ei, devenind o sursă de discriminare pozitivă! 

Lasă un comentariu