Revoltă în penitenciare

Distribuie pe:

Ieri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat că, din cele 45 de unităţi de detenţie din România, în opt s-au înregistrat proteste ale deţinuţilor, manifestări violente existând la Penitenciarul Botoşani, în restul închisorilor condamnaţii protestând prin refuzul hranei.

„Principalele aspecte semnalate de către deţinuţi vizează îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, precum supraaglomerarea, participarea la activităţi lucrative şi educative, programul tv, serviciile medicale, micşorarea cuantumului pedepsei cu închisoarea şi termenele stabilite de comisia pentru liberare condiţionată.

La Penitenciarul Botoşani, deţinuţii îşi exprimă nemulţumirile prin lovirea gratiilor, 8 deţinuţi au escaladat pavilionul unei secţii de deţinere, 43 de deţinuţi au refuzat hrana, personalul unităţii a fost alarmat, a fost solicitat sprijinul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

La Penitenciarul Iaşi, 480 de deţinuţi au refuzat hrana, iar la Poarta Albă 50 de persoane condamnate au protestat în aceeaşi manieră. La închisoarea din Miercurea Ciuc, 81 de deţinuţi au refuzat masa, iar la Vaslui 43. La Brăila nouă deţinuţi au protestat prin refuzul hranei, la

Oradea - cinci, iar la Giurgiu - unul", a comunicat ANP.

Potrivit raportului de activitate al ANP pe anul trecut, la data de 31 decembrie 2015, în penitenciarele din România se aflau 28.334 de deţinuţi, pentru întreţinerea fiecăruia dintre ei fiind cheltuiţi, în total, câte 3.034 de lei pe lună. 

Lasă un comentariu