Ministrul Justiţiei nu va lua măsuri sub presiunea deţinuţilor!

Distribuie pe:

Protestele deţinuţilor din mai multe penitenciare din ţară au determinat-o pe Raluca Prună, ministrul Justiţiei, să declare că nu se lasă intimidată şi că nu va lua măsuri sub presiune, cerându-le condamnaţilor să mai aibă răbdare pentru ca societatea să poată fi consultată în legătură cu problemele din închisori.

„Nu serveşte nimănui, nici deţinuţilor, nici societăţii, escaladarea acestor tensiuni. Aşteptăm cu toţii soluţii, de mai bine de 20 de ani. Înţeleg nerăbdarea deţinuţilor, îi asigur că lucrăm la aceste soluţii. Există o responsabilitate a întregii societăţi, a Guvernului, a mea, ca ministru, a Parlamentului şi a publicului, care trebuie să fie informat corect şi nepărtinitor şi trebuie să fie consultat. Escaladarea tensiunii în penitenciare nu va genera adoptarea de măsuri grăbite. Nu voi adopta nicio măsură sub presiune. Avem nevoie de măsuri bune. Dacă am aşteptat 20 de ani, mai putem aştepta două luni ca să consultăm întreaga societate românească. Îi rog pe deţinuţi să aibă puţină răbdare să putem face această dezbatere şi consultare. Scopul este un pachet de măsuri, care va fi pus pe masa Parlamentului în sesiunea de toamnă", a spus Raluca Prună, ministrul Justiţiei, într-o declaraţie de presă.

Ministrul Justiţiei a precizat că a avut discuţii cu mai mulţi deţinuţi şi că ştie care sunt problemele acestora: „Am spus public că există alternative la detenţie. Probaţiunea este o soluţie. Am suplimentat numărul de posturi, am reuşit prin ordonanţă de urgenţă privind drepturile salariale să asigur o creştere salarială pentru colegii din probaţiune. Vom lansa în a doua parte a lunii iulie o dezbatere privind problemele din penitenciare şi, mai ales, dorim să găsim soluţii".

 

Lasă un comentariu