Românii împărtăşesc marea durere a Franţei!

Distribuie pe:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe, deschisă la Ambasada Franţei la Bucureşti, după atacul terorist de la Nisa. Şeful statului român, întâmpinat de ambasadorul Franţei la Bucureşti, François Saint-Paul, a aprins o candelă şi a păstrat un moment de reculegere. „Întregul popor român - scrie preşedintele României în cartea de condoleanţe - este alături de poporul francez în aceste momente dificile, în care mulţi oameni nevinovaţi, printre care şi copii, şi-au pierdut viaţa atât de tragic şi nedrept, chiar de Ziua Naţională. (…) Europa, spaţiu al valorilor democraţiei, libertăţii şi drepturilor omului, este lovită, încă o dată - prin Franţa prietenă - de un act terorist abominabil! (…) Asigur Franţa că poate conta pe România!".

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României: „Sentimentul pe care-l am este că s-a întâmplat în România, pentru că nici nu pot avea alt sentiment. (…) Când o naţiune întreagă se bucură de Ziua Naţională, un nemernic, cu un camion, a secerat peste 80 de vieţi, rănind sute de oameni, aflaţi acum în spitale. Asta arată acea faţă hidoasă a terorismului, cinismul! Europa este un continent aflat în război, în război terorist. Dacă statele occidentale şi-ar mobiliza toate eforturile, cu certitudine, ar fi o chestiune de şase luni - un an să dispară această organizaţie - Stat Islamic!"

Dr. Raed Arafat, secretar de stat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: „Îmi doresc - spune în mesajul adresat ambasadorului Franţei în România - ca Franţa să aibă forţa de a continua lupta pentru protejarea cetăţenilor ei (…) Franţa se regăseşte, din nou, în pragul doliului (…) Departamentul nostru este marcat de această tragedie în faţa căreia rămânem solidari, alături de familiile îndurerate."

Eugen Tomac, preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară: „Ne rugăm pentru sănătatea celor 100 de răniţi, printre care se află şi doi români (…) PMP îşi exprimă profunda durere faţă de tragedia de la Nisa (…) Atacul este dovada clară că lupta împotriva terorismului trebuie continuată cu fermitate!".

Florin Iordache, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi-a exprimat solidaritatea cu naţiunea franceză în aceste clipe grele: „Trebuie să apărăm cu mai multă vehemenţă valorile pe care francezii le sărbătoreau în acea zi: libertate, egalitate, fraternitate (…) Uniţi în lupta cu terorismul şi extremismul, putem avea tăria de a depăşi acest moment."

Ana Birchall, deputat: „Franţa este, din nou, în doliu, după ce 84 de persoane, chiar de Ziua Naţională, au fost ucise, iar alte peste o sută rănite, după un nou act terorist!"

Georgian Pop, preşedintele Comisiei Parlamentare pentru Controlul SRI: „E responsabilitatea politicienilor să adapteze legislaţia în domeniul securităţii, pentru a preveni asemenea tragedii (…) Sunt profund şocat de cumplitul atentat de la Nisa. Transmit condoleanţe familiilor victimelor şi poporului francez. Constat, cu mâhnire, că teroriştii nu cunosc nicio limită."

Lasă un comentariu