Grav! ADIO, SISTEM DE IRIGAŢII!

Distribuie pe:

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a declarat, recent, că legea refacerii sistemului de irigaţii din România nu va produce efecte!

„Legea adoptată anul trecut de Parlament, care prevede alocarea unor sume de bani pentru refacerea sistemului de irigaţii din România, nu va produce efecte. Din lipsă de resurse financiare, Ministerul Finanţelor nu va mai aloca, de anul viitor, fonduri pentru investiţii în infrastructura principală de irigaţii.

În afară de fondurile pe care le-am prevăzut în bugetul pe acest an, în anii viitori nu vom avea niciun fel de ban, pentru că, la momentul adoptării Legii 269, Ministerul Finanţelor nu şi-a dat avizul pentru a avea acel miliard. Miliardul este pe hârtie, cu excepţia sumei prevăzute pentru acest an", a afirmat ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.

„Potrivit Legii 269/2015 privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 4 din 25 martie 2015 pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, sub condiţia asumării de către Guvern a Strategiei sectorului de irigaţii, va primi în perioada 2016 - 2020 suma de 1,015 miliarde euro, necesară reabilitării infrastructurii principale de irigaţii, după cum urmează: în anul 2016, 145 milioane euro, urmând ca în următorii 4 ani fondurile alocate să crească anual cu circa 17%, astfel încât să se atingă plafonul aprobat pentru programul de investiţii multianual", precizează aceeaşi sursă. 

Lasă un comentariu