„O mână spală pe alta, iar amândouă, obrazul"

Distribuie pe:

La scurt timp după învestirea noului primar al municipiul Sighişoara, Ovidiu Mălăncrăvean, începe să se întrevadă o schimbare în bine, un prim-pas ce se doreşte a fi „primenirea obrazului pătat al oraşului, prin spălarea ruşinii".

Este vorba de întâlnirea primarului cu reprezentanţi ai oamenilor de afaceri din Sighişoara, care intenţionează să conlucreze cu Consiliul local, prin prezenţa unui delegat la şedinţele acestuia, în vederea bunului mers al oraşului.

Fostul primar Sorin Savu, la rându-i cu vechi state în ale afacerilor, a declarat că, pentru a se implica, CLIM (Consiliul Local al Întreprinderilor Mici şi Mijloci) nu trebuie să primească decât un acord de principiu, iar primarul actual le-a sugerat să se implice în „Târgul de Crăciun".

Cineva dintre cei prezenţi şi-a exprimat dorinţa de a deschide în sezonul de iarnă un patinoar artificial, fiind dispus să monteze acel patinoar gratis, cu intrare liberă, având câştig doar închirierea patinelor pentru copii, cu condiţia ca, pentru menţinerea peliculei de gheaţă, energia să fie plătită de Primărie. S-a găsit şi un spaţiu adecvat acestui patinoar chiar în Piaţa Cetăţii.

Altcineva dorea o intervenţie mai energică din partea decidenţilor din Primărie cu privire la situaţia clădirii CEC, ridicată în roşu şi lăsată în paragină de o grămadă de ani, devenită o pată ruşinoasă pe obrazul fiecărui primar. Un alt întreprinzător a propus ca CLIM să ajute cu soluţii tehnice sau sfaturi. De exemplu, în caz de inundaţii sau calamităţi de orice natură, sunt întreprinzători care deţin utilaje, pompe, tehnică în domeniul construcţiilor, ce pot fi puse la dispoziţia Primăriei.

Potrivit primarului, întâlnirea a fost foarte interesantă. „Reprezentanţii CLIM doresc, în primul rând, deschidere din partea Primăriei pentru mediul de afaceri din Sighişoara, ceea ce mi se pare foarte corect şi statut de observator la şedinţele din cadrul Consiliului local, ceea ce, din nou, mi se pare frumos din partea lor. Ne oferă sprijin chiar şi material, dezinteresat, dacă avem nevoie, în situaţii de urgenţă", a spus acesta.

Este de apreciat o astfel de ini?iativă care vine şi arată o altfel de abordare în relaţiile de bună conlucrare, pentru bunăstarea oricărui sighişorean.

 

Lasă un comentariu