Parteneriat pentru copii și vârstnici la Târnăveni

Distribuie pe:

Pentru al doilea an la rând, Fundația Buckner din Târgu-Mureș anunță, cu mândrie, încheierea unui parteneriat cu una dintre cele mai prestigioase Fundații din România: Fundația „Principesa Margareta a României."

Fundația „Principesa Margareta a României" a fost înființată în 1990 de Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a României, cu sprijinul tatălui său, Majestatea Sa Regele Mihai I. Fundația este una din organizațiile neguvernamentale de elită din România și contribuie la dezvoltarea societății civile, venind în sprijinul persoanelor de peste 25 de ani.

După ce, în cursul anului 2015, Fundația Buckner s-a bucurat de o colaborare fructuoasă cu Fundația „Principesa Margareta a României" pentru implementarea unui program intergenerațional, „Generații - Centrul Comunității", în cadrul Centrului de Zi Buckner din Târnăveni, și în 2016 ne bucurăm de sprijinul Fundației pentru continuarea acestui program. Dacă în 2015 beneficiarii programului erau 30 de elevi de gimnaziu provenind din medii vulnerabile, în noua etapă a proiectului, ce se va desfășura în perioada iunie 2016 - iunie 2017, acesta va include 40 de astfel de copii, care vor beneficia de sprijin în cadrul programului „Generații". Copiii vor participa astfel la un program tip „Școală după Școală", care, pe lângă sprijin educațional pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare și prevenirea abandonului școlar, le va oferi posibilitatea dezvoltării deprinderilor și abilităților personale prin activități de educație non-formală organizate cu implicarea unor voluntari vârstnici din comunitate. Pentru continuarea acestui proiect, Fundația „Principesa Margareta a României" acordă Fundației Buckner un grant de 5.000 de euro, care va asigura costurile zilnice ale programului.

Cu sprijinul primit, Fundația Buckner va avea oportunitatea să continue să se implice în viața copiilor, dar și a vârstnicilor din Municipiul Târnăveni, pentru construirea podurilor între generații timp de încă un an.

Lasă un comentariu