„Acasă, la Hundorf". Artiștii și comunitatea

Distribuie pe:

Acesta este drumul pe care și-l croiește spațiul de creație „Acasă, la Hudorf", în această zonă de întâlnire fertilă între artiști și oamenii dintr-un sat, sau din mai multe sate. O zonă ce, încă, are rădăcini rurale.

Și tocmai de-aici vin frumusețea și fertilitate întâlnirilor. Din faptul că artiștii orășeni (mulți dintre ei) caută valorile, înțelepciunea, cunoștințele, abilitățile, frumusețile rurale pe care cei din sat le cunosc prea bine și sunt obișnuiți cu ele.

Așadar, start perioadelor de creație „Acasă, la Hundorf"!

În perioada 23-31 iulie, cinci artiști plastici, membri ai Clubului Ilustratorilor, vin la Hudorf pentru COLORFILA/ atelierul de plante - propriul lor proiect de căutare, verificare și aplicare a culorilor naturale în pictură.

În perioada 31 iulie - 7 august se va desfășura Teatrul de Hundorf 2016, un proiect depus și câștigat la licitația de proiecte a Consiliului Județean Mureș, și organizat în parteneriat cu Consistoriul Evanghelic din Sighișoara. Copiii din sat se vor întâlni din nou cu Pia Brodtrager, din Austria, cu Elisa Sarchi, din Italia, și cu Mecca Burns, din SUA, ca să se joace cu instrumentele teatrului participativ.

În perioada imediat următoare, 11 - 14 august, echipa de cercetători de la Muzeul Țăranului Român vine din nou în Hundorf, să-și continue cercetarea începută cu ocazia „Întâlnirilor de Rusalii", acum și cu prilejul întâlnirii sașilor.

Pentru fiecare etapă vom reveni cu detalii.

Vă așteptăm cu drag în Hundorf!

 

Lasă un comentariu