Centrul de Voluntariat Sighișoara, la final de proiect

Distribuie pe:

Vineri, 19 iulie, în sala Centrului de Informare și Promovare Turistică Sighișoara, a avut loc prezentarea rezultatelor la finalul proiectului vizând „Metode de promovare a Municipiului Sighișoara", derulat prin Asociația de Voluntariat Sighișoara, proiect inclus în cadrul Asociației Wild Carpathia, în care sunt implicați, pe grupe de lucru, tineri din Turcia, Estonia, Spania, Italia, Cipru, Croația, Georgia, Lituania, Spania, Franța, Marea Britanie, Olanda și Grecia.

Proiectul are drept obiectiv cunoașterea și promovarea orașului, pe zona turistică, prin accesarea, pe net, a unui website - o pagină deschisă care pune la dispoziția celor interesați informații utile despre stilul de viață al sighișorenilor. De asemenea, s-a alcătuit o broșură de promovare a orașului și a împrejurimilor, cuprinzând itinerarii multiple, cu drumeții, vizitarea unor biserici țărănești fortificate, habitate naturale, cum este rezervația stejarilor multiseculari de pe Platoul Breite, obiective pe care turiștii le pot descoperi având trasee marcate și hărți bine documentate. Pe lângă obiectivele culturale, Centrul de Voluntariat promovează hotelurile, restaurantele și locurile de agrement din zonă. Pe toată perioada proiectului au fost desfășurate cursuri de ecologizare și cursuri de limbi străine. Grupurile de tineri din țările europene menționate vin și pleacă la intervale de cinci sau șase luni, după care echipa se schimbă.

Doamna Marina Medelete - facilitator de activități culturale ale Asociației Wild Carpathia ne-a relatat că voluntarii au un program de 5-7 ore pe zi, inclusiv activități educative, în funcție de temele proiectului. Centrul de Voluntariat se află în parteneriate cu toate școlile din municipiul Sighișoara - gimnazii, licee, chiar și grădinițe. Lucru îmbucurător, mulți dintre voluntarii implicați în aceste cursuri și-au făcut prieteni la Sighișoara și întrețin aceste legături, iar unii chiar se gândesc să se întoarcă și să locuiască la noi în țară, să lucreze pentru asociația de voluntariat.

Activitățile Centrului de voluntariat de la Sighișoara continuă cu alte și alte grupuri de tineri veniți din te miri ce colț de țară europeană, ceea ce face ca orașul-cetate Sighișoara să aibă soli buni, care să-i ducă mai departe faima de „Perlă a Transilvaniei".

 

Lasă un comentariu