Conferinţă de presă, deosebit de reuşită, cu noul lider al administraţiei judeţene!

Distribuie pe:

Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş este domnul Peter Ferenc, cel care a făcut să strălucească staţiunea Sovata, aducând turişti în judeţul Mureş, în 16 ani cât a fost primar.

Prima sa conferinţă în această calitate s-a desfăşurat în Sala de Oglinzi a Palatului Culturii, ziariştii participând în număr mare.

Dintre priorităţile pe termen scurt ale preşedintelui CJ se remarcă soluţionarea problemei aeroportului şi situaţiei privind sistemul integrat de gestionare a deşeurilor.

„În ultima lună am demarat procesul care a avut ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean Mureş. Am alcătuit o listă de priorităţi, cu problemele care urmează a fi soluţionate pe termen scurt şi lung. Obiectivul major este finalizarea proiectelor începute, respectiv soluţionarea situaţiilor create în jurul aeroportului internaţional şi a depozitării deşeurilor", a anunţat preşedintele CJ Peter Ferenc, în cadrul conferinţei de presă.

Liderul administraţiei judeţene a explicat că, în perioada următoare, instituţia pe care o conduce va trebui să dezvolte soluţii eficiente pentru asigurarea funcţionării sistemului de management integrat al deşeurilor, iar în cazul aeroportului trebuie rezolvată urgent problema prelungirii licenţei de transport, deoarece aceasta expiră în luna august a anului în curs.

Aeroportul are un terminal cu un potenţial extraordinar, care trebuie exploatat, deoarece este singurul din regiune care are posibilităţi de extindere din perspectiva circulaţiei de mărfuri, a declarat Peter Ferenc, adăugând că, de la începutul lunii august, Peti Andras va ocupa funcţia de director al aeroportului, în urma câştigării prin concurs a acestui post.

Peter Ferenc a mai precizat că intenţionează ca, în actualul ciclu bugetar european, să acceseze cât mai multe fonduri destinate dezvoltării judeţului Mureş.

„Instituţia noastră a reuşit semnarea unui contract pentru finalizarea lucrărilor la proiectul Parcul Auto pentru Sporturi cu Motor, Transilvania Motor Ring, încheierea programului fiind o prioritate a CJ, în vederea dezvoltării turismului în judeţ", a mai declarat preşedintele CJ Mureş.

 

Lasă un comentariu