Obiectivele liderilor interimari ai PNL Mureş

Distribuie pe:

În prima conferinţă de presă, noua conducere interimară a partidului Naţional Liberal Mureş, respectiv domnul Doru Oprişcan - preşedinte, şi domnul Molnar Ervin - prim-vicepreşedinte, alături de cei doi foşti copreşedinţi - dr. Dorin Florea şi Ciprian Dobre, a explicat care au fost raţiunile acestei predări de ştafetă şi care sunt obiectivele imediate ale partidului.

Domnul Doru Oprişcan a declarat că rezultatele alegerilor locale din judeţul Mureş au fost considerate, la nivelul conducerii centrale, ca fiind nesatisfăcătoare, fără a se ţine seama că, din păcate, mureşenii încă votează etnic şi nici de faptul că unul dintre copreşedinţi (Dorin Florea) a candidat şi a şi câştigat Primăria Târgu-Mureş ca independent, iar celălalt copreşedinte a cedat conducerea partidului.

Decizia de numire a unei conduceri interimare la PNL Mureş (şi în alte 11 judeţe) s-a luat în cadrul Biroului Politic Permanent al PNL, mandatul acesteia fiind valabil până la organizarea Congresului PNL de anul viitor.

Cert este că pregătirea pentru alegerile parlamentare din această toamnă cade în sarcina noilor lideri, scopul urmărit fiind obţinerea unor rezultate mai bune decât ale PSD. „În această toamnă, vom bate zdravăn PSD", a declarat, optimist, Ciprian Dobre, promiţând că va susţine noua echipă.

La rândul său, dr. Dorin Florea a afirmat că în PNL Mureş s-a demonstrat că nimeni nu ţine cu dinţii de funcţii, că nu strada şi nici facebook-ul nu a schimbat conducerea partidului, ci s-a format o echipă matură şi unită, în care fiecare îşi cunoaşte locul. „Îi vom apăra pe cei 32 de primari ai noştri, în sensul onoarei şi demnităţii, fără să permitem ca fondurile să se împartă prin budoarele Consiliului Judeţean", a mai adăugat edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ.

Potrivit domnului Molnar Ervin, de săptămâna viitoare, noii liderii PNL se vor deplasa în judeţ, în special în organizaţiile care au obţinut rezultate mai slabe la alegerile locale (Sighişoara, Reghin, Luduş) pentru a găsi soluţii de maximizare a rezultatelor votului pentru parlamentare.

Obiectivul minim al PNL Mureş pentru alegerile din toamnă este obţinerea unui fotoliu de senator şi două de deputat, iar în varianta optimistă este obţinerea unui loc de senator şi trei de deputat, însă candidaţii vor fi nominalizaţi cel mai devreme la începutul lunii septembrie.

 

Lasă un comentariu