SĂRBĂTORIT PENTRU CEI 99 DE ANI

Distribuie pe:

La distanţă de 19 kilometri de Târgu-Mureş se află satul de legendă Bolintineni (comuna Păsăreni), un sat lăturalnic şoselei care duce spre oraşul Miercurea Nirajului. Aici, în această localitate, cu oameni primitori din judeţul Mureş, se află un centru pentru îngrijire şi asistenţă pentru persoanele singure şi vârstnice, care poartă frumoasa denumire de „Asociaţia Răsăritul". Asociaţia a fost înfiinţată în urma cu şase ani de către inginerul Iosif Şimon, localnic, care a dorit să vină în sprijinul persoanelor vârstnice şi singure. În prezent asociaţia din Bolintineni găzduieşte un număr de 32 de persoane cu vârste cuprinse între 44 de ani şi 99 de ani. Unul dintre cel găzduiţi aici, Szõcs Jozsef, la data de 29 iulie 2016, împlineşte frumoasa vârstă de 99 de ani. El este născut la 29 iulie 1917, a fost pe front şi a fost patru ani prizonier. A fost căsătorit, din căsătorie rezultând doi copii. Nonagenarul Szõcs Jozsef a fost internat în această societate în urmă cu patru ani.

În sâmbăta de 23 iulie 2016, cu o săptămână în avans, personalul asociaţiei împreună cu cei doi nepoţi, Szöcs Csaba şi soţia acestuia Emöke, fost prezenţi la sărbătoarea celor 99 de ani ai bunicului lor. Aici, în mijlocul marii familii, nonagenarul se simte bine şi liniştit, având asigurat tot ce are nevoie. Cu un tort frumos, cu două lumânări aprinse şi pe care era scrisă cifra 99, toţi cei prezenţi i-au cântat celui sărbătorit „La mulţi ani!", şi viaţă lungă.

Şi noi îi dorim lui Jozsef baci „La mulţi ani şi sănătate!" şi să fie fericit între colegii săi de acolo din Bolintineni.

Lasă un comentariu