Explozie de lumină şi culoare la Galeria de Artă „Unirea" Expoziţie de pictură - Sabina Goron

Distribuie pe:

Culoare, lumină şi stil cu rafinament îmbinate, lucrări pline de compoziţie care reflectă temperamentul şi căldura sufletească a artistei Sabina Goron, un număr de 40 de picturi în ulei pe pânză, pot fi admirate la Galeria de Artă „Unirea" a Asociaţiei Artiştilor Plastici din Târgu-Mureş până în data de 29 iulie 2016.

Născută în judeţul Cluj, în localitatea Lita, artista Sabina Goron, a absolvit Şcoala Profesională de Gravură în sticlă din Turda în anul 1975, Liceul Industrial din Dej în anul 1979 şi Şcoala de Artă, secţia pictură din Târgu-Mureş în anul 2007. Este membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş din anul 2002. A avut expoziţii personale la Galeria de Artă „Unirea" din Târgu-Mureş între anii 2003, 2004, 2006, 2008, 2013, şi la Sala „Apolo" în anul 2009. A participat cu lucrări personale la expoziţii colective la Galeria de Artă „Unirea" între anii 2003-2016, la Sovata, în Cetatea Medievală din Târgu-Mureş, în Grecia la Leptokaria, în Ungaria şi în Italia. A participat la tabere de pictură la Sovata în anul 2004, în Târgu-Mureş în anii 2013, 2015, 2016 şi în Grecia la Leprtokaria în anii 2008, 2009, 2011. Are lucrări în colecţii particulare în ţară şi în străinătate. Tehnicile îndrăgite sunt gravură în sticlă, pictură în ulei pe pânză şi pictură pe sticlă. Artista se poate mândri cu sculpturile în sticlă realializate, cupe pentru Federaţia Română de Gimnastică şi Atletism şi pentru campionii olimpici.

O imagine marcantă a realităţii culturale mureşene, domnul Ilarie Gheorghe Opriş, preşedintele Asociaţiei Artişilor Plastici Mureş, cu dragostea şi prietenia ce-o poartă artiştilor, alături de doamna profesor de artă Cristina Petria, în cadrul Vernisajului Expoziţiei de pictură, în data de 16.07.2016, au apreciat şi admirat munca depusă, talentul şi pasiunea cu care Sabina Goron a realizat această impresionantă colecţie de picturi pe pânză. Peisaje, flori, natură statică într-o spectaculoasă armonie de culori redau frumuseţea sufletului artistei.

Pentru unii oameni picura este un mod de a exista, trăiesc pentru creaţie, crează arătându-şi iubirea faţă de semeni, faţă de natură şi de viaţă. Cu toţii trăim, dar a trăi cu bucurie şi pentru a bucura sufletele iubitorilor de artă este un mod de existenţă care pentru Sabina Goron este ceva firesc, este firesc să picteze, este firesc ca în picturile dânsei să regăsim seninătatea gândurilor, tumultul emoţiilor şi freamătul viselor. Îi urăm ca viitorul să fie un viitor creator, cu realizări multiple care să transmită ca şi în prezent: bucuria de a trăi. Felicitări!!!

Lasă un comentariu