Benzi suplimentare şi sensuri giratorii în zonele intens circulate

Distribuie pe:

Departamentul de specialitate din cadrul municipalităţii târgumureşene a întocmit şi a trimis spre aprobare Consiliului Local Municipal două proiecte menite a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor în care se desfăşoară circulaţia rutieră în municipiu.

Unul dintre aceste proiecte vizează fluidizarea traficului în intersecţia strada Gh. Doja - Bulevardul 1848, specialiştii constatând că, zona fiind intens circulată, pe toată perioada zilei se formează cozi foarte mari de maşini pe strada Gh. Doja, în apropierea intersecţiei semaforizate cu strada Rodnei şi Bulevardul 1848, încât mulţi conducători auto care aşteaptă la semafor pe direcţia Cluj - centru virează la dreapta pe Bulevardul 1848. Se propune crearea unei benzi directe, suplimentare, care să desăvârşească intrarea pe Bulevard, din strada Gh. Doja, fără ca maşinile să mai aştepte la semafor. Conform autorilor proiectului, banda suplimentară va asigura, totodată, parcurgerea intersecţiilor în condiţii de siguranţă şi confort pentru traficul de vehicule.

Cel de al doilea proiect, Modernizare intersecţie giratorie Calea Sighişoarei - Bulevardul 1 Decembrie 1918, propune amenajarea cu sens giratoriu a intersecţiilor Bulevardul 1 Decembrie 1918 - Calea Sighişoarei, respectiv Bulevardul 1 Decembrie 1918 şi strada Gării. Amenajarea intersecţiilor cu sens giratoriu va asigura o capacitate mărită de circulaţie pe artera principală, reducând timpul de aşteptare pentru cei care circulă de pe străzile laterale, se arată în memoriul tehnic.

Cele două proiecte se află în dezbatere publică, putând fi consultate, în detaliu, pe site-ul Primăriei. În măsura în care vor fi îndeplinite la timp toate procedurile, se apreciază că executarea lucrărilor ar putea începe spre finele acestui an. 

Lasă un comentariu