11 delegaţii de sportivi de la JO 2016, afectate de condiţiile găsite în Satul olimpic

Distribuie pe:

Cu doar câteva zile rămase până la ceremonia de deschidere, de pe 5 august, aproximativ 10.000 de sportivi din întreaga lume sunt aşteptaţi în cele 31 de clădiri din Satul olimpic de la Rio. Condiţiile sunt improprii de locuit pentru 11 dintre delegaţii. Cei mai afectaţi par să fie australienii, spaniolii, olandezii şi italienii. Delegaţiile mai sus-menţionate s-au plâns de numeroase probleme cu energia electrică, scurgerile de apă, scurgeri de gaze, lipsa apei calde şi murdărie. Pe de altă parte, olandezii şi italienii au întâmpinat atâtea probleme, şi fără să mai aştepte un răspuns din partea Comitetului de Organizare, au angajat electricieni, instalatori şi zidari, care să se ocupe de renovare.

Primarul din Rio, mai puţin diplomat

Organizatorii au reacţionat şi-au spus că problemele vor fi remediate, deşi unele dintre observaţii au fost mai puţin diplomatice. „Sportivii ale căror condiţii de şedere nu sunt terminate vor fi cazaţi în cele mai bune condiţii în alte clădiri. O să punem un cangur în faţa clădirilor ocupate de ei, ca să sară şi ei, să se simtă ca acasă", a spus primarul din Rio, Eduardo Paes.

Intervenţii la Consulatul Spaniei

Primii membri ai delegaţiei spaniole, ajunşi vinerea trecută la Rio, au fost de asemenea afectaţi. „Sunt apartamente cu scurgeri de apă, cu bălţi pe podea, iar în celelalte camere nu am avut apă caldă, dar asta e normal, atunci când acestea nu au fost niciodată folosite", a declarat Cayetano Cornet, şeful delegaţiei spaniole, de la Rio de Janeiro, care a mai adăugat că va dori să intervină la Consulatul Spaniei din Brazilia pentru a remedia cât mai rapid problema condiţiilor de şedere. „Am sugerat să vorbesc cu consulatul nostru pentru a găsi modalităţi să rezolvăm aceste probleme, cât mai curând posibil", spune Cornet.

Unsprezece ţări, afectate

Sportivii au admis că probleme mai peste tot întâlneşti, dar cele întâlnite în Satul olimpic de la Rio sunt reale probleme de siguranţă. „Camerele au avut probleme hidraulice la sistemele de gaze şi apă. Combinaţia ar putea fi periculoasă", a explicat Kitty Chiller, şefa delegaţiei australiene. Prin utilizarea duşurilor şi a toaletelor, apa a început să se infiltreze prin pereţii şi plafoanele camerelor. Toalete înfundate şi fire care ies din pereţi, asta au mai găsit sportivii din delegaţia australiană când au intrat în camerele din satul olimpic. În plus, faţă de Australia, Olanda, Italia şi Spania, cu probleme s-au luptat Germania, Brazilia, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Japonia, Belgia şi Argentina. Organizatorii s-au angajat să contracteze încă 600 de lucrători care să remedieze problemele ivite pe ultima sută de metri.

Lasă un comentariu