MOTOCICLIŞTII GROAZEI, SPAIMA LOCUITORILOR DE PE STRADA REPUBLICII DIN TÂRNĂVENI

Distribuie pe:

Obiecte zburătoare neidentificate, cascadori amatori, dinozauri pe motociclete, se întâmpla adesea să circule pe o importantă porţiune a străzii Republicii din Târnăveni, locul unde unii posesori de motociclete îşi etalează motoarele, bolizii de zeci de cai putere, fac slalom pe şosea, se bagă peste tot printre maşini cu viteză. Nişte nenorociţi terorizând o stradă întreagă, cretini pe două roţi care merg ca nişte inconştienţi ignorând total regulile de circulaţie, poluează fonic, pe lângă zgomotul prelung mai dau şi câte un rateu care răsună jalnic printre casele locuitorilor din zonă, ca un fel de bombardament. Zgomotul este atât de mare în astfel de situaţii încât este imposibil ca nimeni dintre oficialităţile locale sau poliţiştii de la circulaţie să nu-l fi auzit.

Nu au niciun respect pentru cei din trafic şi nici pentru locuitorii din zonă, pietonii aflaţi pe trotuare, pentru că mi se pare inconştienţă totală să mergi cu o viteză de peste 100 km/h prin centrul oraşului când traficul este foarte intens, accidentele fiind posibile la tot pasul. Cetăţenii acestei străzi se plâng pe seama disconfortului provocat, supuşi fiind unui stres îngrozitor, zgomotul infernal le afectează auzul şi generează multă agresivitate. De altfel, am putut constata personal această stare de lucruri, petrecută sub ochii mei, pe strada mea şi prin faţa casei mele.

Este o minune că nu s-au întâmplat accidente grave până acum. Fiindcă nu s-au întâmplat, asta nu înseamnă că nu s-ar fi putut întâmpla, sau că nu se pot întâmpla. Pericolul este extrem de mare, dacă dau de o piatră, dacă depăşesc linia continuă sau dacă au o explozie de cauciuc. Desigur, fiecare dintre cei despre care vorbim e liber să aleagă modul în care vrea să devină amintire, şi mai sper ca, atunci când le va suna ceasul, să nu tragă şi pe alţii după ei: un copil, nişte părinţi sau poate o familie întreagă. Celor cu mai puţină materie cenuşie, aş zice, nu le-ar strica un transplant de creier, evident cât mai sunt în viaţă. Poliţiştii de la circulaţia rutieră sunt neputincioşi în faţa acestor situaţii extrem de grave pentru că aceşti „bicheri" nu pot fi amendaţi căci vitezele lor nu au fost înregistrate pe radar sau în lipsa radarului sunt înregistrate cu aparate neomologate tehnic, iar pentru înregistrarea zgomotului poliţiştii nu sunt dotaţi cu aparatură necesară, aşa zisele sonametre, „pescuitul" contravenienţilor şi urmărirea acestora fiind, de asemenea, foarte dificilă. Nereguli, nereguli, dar poliţiştilor nu poţi să le reproşezi pentru că nu-şi fac datoria. Au motive întemeiate. Că nu sunt per-spicace, sunt îngăduitori şi prea toleranţi, superficiali uneori, comozi şi prea puţin interesaţi. Cazul în speţă este o chestiune care ar trebui să dea de gândit comandanţilor şi, de ce nu, primarului municipiului.

Atenţie, domnilor poliţişti! Există un paragraf în Codul Rutier care prevede amenzi de 800-2500 lei pentru „efectuarea de manevre prin accelerare bruscă şi turarea motorului în scopul plăcerii personale şi de divertisment".

 

Lasă un comentariu