László Tõkés să răspundă penal pentru declaraţiile sale, iar Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad să fie interzisă!

Distribuie pe:

Declaraţiile europarlamentarului László Tõkés, despre autonomia maghiarilor şi despre protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei, făcute în cadrul Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, trebuie să atragă răspunderea penală a autorului de vreme ce oficialul este un cetăţean român care activează, împreună cu o putere străină, împotriva intereselor României. Dacă, din punct de vedere al cetăţeniei române, Tõkés este un trădător de ţară, din punct de vedere al calităţii sale de europarlamentar al Ungariei, este un oficial străin, care se amestecă în politica internă a României, şi care aduce atingere gravă suveranităţii statului român!

Pe de altă parte, Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad în cadrul căreia, în fiecare an, se dau mesaje împotriva Constituţiei României, trebuie interzisă pentru că desfăşoară, în mod programatic, activităţi împotriva suveranităţii României. Constituţia României, art. 1 alin. (1), precizează că „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil", iar la art. 3 alin (1) se stipulează clar că „Teritoriul României este inalienabil". Sunt necesare, aşadar, măsuri concrete de apărare a Constituţiei, în cazul activităţilor europarlamentarului Ungariei, László Tõkés, şi a Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad.

Solicit, de aceea, autorităţilor Statului român să pună capăt o dată pentru totdeauna acestui desant antiromânesc anual, de la Băile Tuşnad care nu mai poate fi tolerat, şi ale cărui consecinţe pot fi dramatice în termenii încurajării mişcărilor separatiste extremiste maghiare din Transilvania.

În condiţiile în care separatismul şi conflictele răsar peste tot în Europa, a permite în continuare desfăşurarea activităţilor iredentiste pe teritoriul României, cu participarea înalţilor oficiali ai Ungariei, printre care însuşi premierul Viktor Orban, reprezintă un act de inconştienţă. Partidul Forţa Naţională cere măsuri imediate de stopare a Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad şi demararea măsurilor legale împotriva celor implicaţi în activităţile de destrămare a unităţii naţionale.

23.07.2016

Lasă un comentariu