1 august – începutul Festivalului muzical „Academia Muzicală Sighişoara"

Distribuie pe:

Ca de fiecare dată din an, 1 august reprezintă pentru organizatorii festivalului „Academia Muzicală Sighişoara", ediţia a 23-a, începutul unui maraton musical de excepţie, oferit iubitorilor de muzică cultă. „Ediţia 2016 este dedicată compozitorului roman George Enescu. Personalitatea sa artistică s-a manifestat în multiple planuri: compozitor, violonist, pianist şi dirijor.

Lucrările celui mai mare compozitor român, George Enescu, au reprezentat mereu un punct de referinţă în programele concertelor organizate în cadrul „Academiei Sighişoara". Începând cu ediţia din acest an, festivalul-şcoală, ce va avea loc în perioada 1-14 august 2016, îşi propune demararea unui proiect prin care viaţa şi opera lui George Enescu, lucrările muzicale să se afle în atenţia publicului şi în afara anilor omagiali dedicaţi muzicianului. De altfel, marele compozitor a susţinut, la Sighişoara, pe data de 12 decembrie 1931, alături de orchestra Societăţii de muzică din Sighişoara, dirijată de Victor Lekisch, un concert în cadrul căruia au fost interpretate lucrări de Bach şi Beethoven, dar şi în calitate de compozitor, prezentându-şi „Poema Română".

Primele cinci concerte din acest an ale „Academiei muzicale de Vară", se vor derula sub genericul „Enescu în Europa".

Concertul inaugural al celei de-a 23-a ediţii a Festivalului-şcoală „Academia Sighişoara", va avea loc pe 1 august 2016, de la ora 20, în Sala Barocă a Primăriei Sighişoara, şi poartă denumirea „Enescu şi Elveţia", un medalion dedicat Zilei Naţionale a Confederaţiei Elveţiene. Acesta va fi susţinut de pianistul Benjamin Engeli, Cvartetul Arcadia şi Ansamblul Archita.

Finala Concursului tăietorilor de lemne

Concursul naţional a tăietorilor de lemne TIMBERSPORTS, ce se va desfăşura sâmbătă la Sighişoara, nu face apologia tăierilor masive şi necontrolate de pădure. Prin ineditul probelor la care sunt supuşi concurenţii, el este atractiv pentru publicul privitor.

În Piaţa Sigma, sâmbătă, 30 iulie, începând cu ora 15.00, vor fi prezenţi concurenţi din întreaga ţara, arbitraţi de arbitrii internaţionali din Germania.

Sportul tăietorilor de lemne îşi are rădăcinile în Canada, Australia, Noua Zeelandă şi SUA. În trecut, competiţiile de tăiere a lemnului aveau loc între forestieri, pentru a stabili cine este cel mai bun dintre ei la nivel local. De-a lungul timpului, aceste „încercări de forţă" s-au transformat în competiţii desfăşurate la nivel atletic înalt.

Cei mai buni atleţi în sportul tăietorilor de lemne, cu toporul, joagărul şi motoferăstrăul, se vor întrece la Sighişoara având drept ţintă ocuparea celui mai înalt loc pe podium.

Lasă un comentariu