ASOCIAȚIA „HARMONIA CORDIS" Festivalul Internațional de Chitară „Harmonia Cordis" ediția a XI-a, Târgu-Mureș (10-15. aug. 2016)

Festivalul Internațional de Chitară „Harmonia Cordiș", ediția a XI-a - Târgu-Mureș, va avea loc în perioada 10-15 august 2016. Este cel mai mare festival de chitară din estul Europei, cunoscând un succes notabil în precedentele ediții prin atragerea de participanți și invitați din lumea muzicii clasice naționale și internaționale.

Această ediție aduce iubitorilor muzicii o frumoasă surpriză, unul dintre cei mai influenți chitariști ai lumii Tommy Emanuel din Australia. Invitații sunt din 10țări: Japonia, Australia, Franța, Venezuela, Austria, Grecia, Ungaria, Germania, Serbia și România.

Festivalul Internațional de Chitară „Harmonia Cordis", ediția a XI-a, care propune cursuri de măiestrie (de chitară clasică și jazz), recitaluri solo (de chitară clasică și chitară jazz), concerte de muzică de cameră, concert cu Filarmonica, este un eveniment de anvergură conceput ca unul intercultural, pe fondul unui dialog interetnic și internațional, prin intermediul căruia dorim să aducem o contribuție originală la îmbunătățirea unor aspecte din domeniul chitaristic.

Prin organizarea acestui eveniment principalul scop pe care îl urmărim este acela de a reuni iubitorii de chitară (fie că sunt studenți la conservator, elevi sau profesori de la liceele de muzică, fie tineri amatori pasionați de acest instrument) în jurul unor mari interpreți de chitară. Pentru publicul auditor, scopul este de a-l introduce în contextul cultural educativ oferit de spectacole de excepție (recitaluri de chitară solo) unde se interpretează piese noi, originale executate de cei mai buni maeștri din domeniu, de renume internațional. În consonanță cu celelalte obiective se află și obiectivul următor: prin spectacolele oferite de unii din cei mai renumiți artiști în domeniu urmărim, de asemenea, promovarea de standarde muzicale înalte în rândul publicului ascultător și creșterea exigențelor de interpretare în rândul publicului de specialitate. Cât despre publicul larg vizat se are în vedere popularizarea instrumentului în plan socio-cultural, cu precădere în rândul tineretului, atragerea și familiarizarea acestuia cu muzică de chitară și cu muzică clasică de calitate. Unul din mijloacele prin care ne propunem să facilităm realizarea acestui obiectiv este de a oferi acces liber tuturor spectatorilor la concertele ținute în cadrul festivalului.

Lasă un comentariu