Finanțarea consumului de fructe în școli continuă

Distribuie pe:

Elevii din învățământul primar și gimnazial vor beneficia și în anul școlar 2016-2017 de Programul de încurajare a consumului de fructe în școli, finanțat din fonduri europene și naționale, potrivit unei hotărâri adoptate miercuri, 3 august, de Executiv, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Guvernului.

În anul școlar 2016-2017, vor fi acordate gratuit mere, în limita aceleași valori de 0,37 lei/elev, ca și în anul precedent, pentru o perioadă de maximum 88 de zile de școlarizare. Conform datelor comunicate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, în acest an vor beneficia aproximativ 1.760.000 de elevi din clasele pregătitoare și clasele I-VIII din învățământul public și privat autorizat/acreditat.

Hotărârea mai stabilește și unele măsuri adiacente distribuției de mere, care susțin încurajarea alimentației sănătoase pentru elevi, precum organizarea de vizite la ferme pomicole/legumicole, la stațiuni de cercetare pomicolă/legumicolă, la zilele recoltei, expoziții, târguri sau alte evenimente și/sau activități similare, organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe și/sau legume, inclusiv degustarea de fructe și/sau legume, cu acordarea de premii, precum și organizarea de activități de grădinărit la nivelul școlii, organizarea de zile tematice dedicate consumului de fructe și legume sau de activități educative practice.

Bugetul total al programului este de aproximativ 66 milioane lei, din care 31,6 milioane lei provenite din fonduri UE și 34,4 milioane lei reprezintă co-finanțare publică și cheltuieli, altele decât cele eligibile.

 

 

Lasă un comentariu