PĂDUREA ROTUNDĂ, ediția a V-a

Distribuie pe:

A cincea ediție a proiectului de la Pădurea rotundă (Reghin) are loc între 8-14 august. Evenimentul organizat de Asociația K'ARTE are o importantă componentă de film, nouă  producții cinematografice fiind prezentate în premieră publicului reghinean.

Selecția cuprinde documentare românești și britanice („Pasaport de Germania", „David Bowie - 5 ani" și multipremiatul „În căutarea lui Sugar Man"), producții din cadrul proiectului „Filme pentru liceeni" („Louder than Bombs", „Mustang")  și câteva filme-reper din ultimii ani: Fiul lui Saul (premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, 2016), Dheepan (Palme D'or, Cannes, 2015) sau Youth (Marele premiu și premiul pentru regie la Premiile Academiei Europene de Film, 2015).

În paralel, cinci artiști vizuali sunt invitați în rezidență la Pădurea rotundă/Reghin de unde vor dezvolta proiecte artistice plecând de la contextul social local (Reghin și Târgu-Mureș). Hajnalka Tarr (Ungaria), Tatiana Fiodorova (Republica Moldova), Marina Albu (RO), Irina Spînu (RO) și Fekete Zsolt (RO) sunt artiștii invitați în acest an, împreună cu Kata Ungvári-Zrínyi (RO) una din cele mai promițătoare voci ale criticii de artă târgumureșene.

Evenimentul este completat de un concert Teodora Spînu & friends (invitat special Pedro Negrescu), de o dezbatere propusă de asociația reghineană Reener Laendchen în jurul planurilor de modernizare a pieței centrale din Reghin, de prezentarea publică a unuia dintre cele mai creative produse născute la Reghin: SEMN (de Bianca Tămășan) - realizat in exclusivitate pentru ROD Cărturești, dar și de o serie de ateliere de artă pentru copii (Arta pe înțelesul copiilor) implementate împreună cu „Abonament pentru comunitate".

Intrarea/participarea este liberă.

Acțiunile au loc în zona Hotelului Marion - Pădurea rotundă.

 

Lasă un comentariu