LA IDECIU DE JOS „TÂRGUL BĂILOR"

Distribuie pe:

S-a obișnuit ca, în prima duminică a lunii lui Cuptor, în această comună mureșeană, să se organizeze tradiționala manifestare cultural-artistică „Târgul băilor", o manifestare care are loc din timpuri imemoriale. În acest an, la 7 august 2016, sub egida Consiliului Local și a Primăriei (primar Lucian Laurean Feier), a avut loc acest eveniment tradițional în viața comunei.

Începând de la ora 10, de-a lungul drumului care duce la mai puțin cunoscutul ștrand al stațiunii balneoclimaterice, a fost organizată Expoziția cu obiecte tradiționale ale meșterilor populari, constând din diferite obiecte de îmbrăcăminte, încălțăminte, costume populare, sculpturi din lemn etc. Au venit meșteri din Rehin, Sovata, Ibănești, Vătava, Corund, Beica de Jos, Gurghiu, Habic etc.

După-amiază, începând cu ora 17.00, pe scena din apropierea Ștrandului s-a desfășurat un spectacol folcloric, prefațat de edilul-șef, Lucian Laurean Feier:

„De la început, aș vrea să urez bun venit invitaților mei, Alexandru Câmpean, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, Vasile Gliga, deputat, Cristian Chirteș, deputat, Doru Oprișcan, președintele P.N.L. al județului Mureș, consilierilor județeni și primarilor din două localități vecine." În continuare, vorbitorul a mulțumit tuturor locuitorilor comunei pentru votul dat în 5 iunie 2016.

A urmat înmânarea unor diplome familiilor care au sărbătorit 50 de ani de conviețuire: Csink Francisc și Maria, Rusu Crăciun cu Maria și, Vasile Someșan cu Eugenia. În continuare, au fost premiați elevii cei mai merituoși din clasele V-VIII ai Școlii Generale din localitate.

A urmat spectacolul folcloric, susținut de Ansamblurile „Moștenitorii Hodacului", „Vatra dorului" din Reghin, „Jocul din bătrâni" din Deleni, „Flori de Nu-mă uita" din Ideciu de Sus, „Cetățuia".

Pe scena din apropierea Ștrandului au urcat, în prezentarea comicilor Constantin Raba și Miron Cornel, interpreții Cristian Pomohaci, Maria Neag, rapsozii populari Mihai Moldovan, Raluca Borda, Loredana Pop, Diana Tișe, Ionuț Lazăr, Larisa Codarcea, Roxana Pop, Dorina Oprea și Ionuț Miclea, Daiana și Andreea Grama, Natalia Moldova, Roxana Varodi, Adriana Niculici, Georgiana Pușcaș. Atât dansatorii ansamblurilor, cât și soliștii vocali profesioniști și rapsozii populari au prezentat frumoase dansuri populare și melodii din folclorul românesc.

Un solist aparte a fost Alex de la Orăștie, cu melodii din repertoriul său și pe versuri scrise de poetul popular Cătălin Cioba, locuitor al zonei din apropierea Ideciului de Jos.

Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută prin câteva cântece și momente vesele de către cei doi comici, Constantin Raba și Miron Cornel, iar sonorizarea a fost asigurată de către firma „Cristiano Soundline".

„Târgul băilor" de la Ideciu de Jos s-a încheiat seara târziu cu obișnuitul foc de artificii.

 

Lasă un comentariu