Cosmin Gherman, antrenor City'us: „Luptăm pentru Târgu-Mureș!"

Distribuie pe:

City'us Târgu-Mureș a început pregătirile în vederea noului sezon la futsal, în care prima formație a clubului va fi angrenată în trei competiții: Liga 1, Cupa României și UEFA Futsal Cup. Dar, noul sezon va începe cu Supercupa României, în fața celor de la Autobergamo Deva, câștigătoarea cupei. Primul antrenament a prilejuit și un scurt interviu cu unul dintre antrenorii echipei, proaspăt posesor al licenței UEFA Futsal B, Cosmin Gherman.

- Cum se anunță noul sezon al Ligii 1 la futsal?

- Va fi și mai greu decât în ultimul an. Au plecat o serie de jucători, au venit alții, avem foarte mulți tineri în lot. Ne așteaptă o muncă grea, dar plăcută. Un antrenor se simte împlinit atunci când schemele exersate la antrenamente au efect în meciuri, iar tinerii capătă experiență. Va fi greu, pentru că adversarele din Deva și Timișoara s-au întărit considerabil, Odorhei își reface echipa, iar formații precum Galați, Sf. Gheorghe, Iași sau Călărași pot pune oricând probleme. Dar, suntem echipa campioană și trebuie să ne respectăm blazonul.

- Ce părere ți-au făcut noile transferuri?

- Sunt jucători pe care îi cunoșteam din Liga 1. Molina ne-a făcut clipe grele în poarta celor de la Deva, dacă vă amintiți că singurele înfrângeri din acest an au fost la penalty-uri, atât în semifinala Cupei, cât și în primul meci din semifinala campionatului. Cristian este un jucător foarte bun, evoluând în ultimul an în cel mai tare campionat din Europa, LNFS (Liga Spaniolă). Cei doi, împreună cu Mario Duque au jucat împreună, în urmă cu 2 ani, la Sf. Gheorghe, fiind obișnuiți unul cu celălalt, acesta fiind unul dintre motivele care ne-au făcut să-i aducem la Târgu-Mureș. Iar Mihai Tătar este tânăr portar de perspectivă, care sunt sigur că va crește în valoare aici.

- Ar mai fi nevoie de jucători noi ?

- Întotdeauna este loc de mai bine. Bineînțeles că ne-am mai dori 2-3 jucători de calitate, mai ales că Csoma Alpar este încă în perioada de recuperare și nu va fi apt decât în toamnă, la fel și Cătinean. Evoluăm și în UEFA Futsal Cup, într-o grupă în care avem șanse de calificare. Totul ține însă de bugetul pe care îl vom avea la dispoziție. Cred eu că am demonstrat în ultimii 7 ani că această echipă luptă doar pentru primele 2 locuri. Avem 6 titluri câștigate în ultimele 7 sezoane, iar acest lucru ne obligă. Pot spune, fără să greșesc, că City'us reprezintă un adevărat brand. Nu doar că suntem campioana României, formația cu cele mai multe trofee, dar suntem cunoscuți peste tot în Europa. Lumea futsal-ului nu este una mare, te întâlnești de multe ori cu aceeiași oameni sau aceleași echipe. Dar noi am obținut respectul tuturor prin evoluțiile noastre, prin ardoarea cu care am luptat în fiecare partidă. De aceea, și în acest an, Târgu-Mureșul este prezent în lumea bună a fotbalului european, prin acestă echipă.

- La ce să se aștepte suporterii echipei ?

- Ne dorim să fie din nou alături de noi, așa cum au fost mai ales în jocurile decisive cu Deva și Timișoara. Le-am demonstrat de atâtea ori că suntem niște campioni, le-am adus atâtea bucurii prin victoriile noastre și trofeele câștigate. Îi rog să fie din nou alături de această echipă. Vor fi mulți tineri pe teren, care au nevoie de încurajări. Poate nu vor fi tot timpul victorii, dar vom lupta în fiecare meci. Pentru că luptăm pentru Târgu-Mureș, pentru toți iubitorii de sport din oraș.

- Mulțumim mult și multă baftă!

- Să fie, pentru că avem nevoie!

Lasă un comentariu